Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mitgondolsz erről?

Mitgondolsz erről?

Figyelt kérdés
Ezt a Háborút az Amerikai Egyesült Államok provokálta ki Oroszországtól mert felakarta venni Ukrajnát NATO-tagnak... 32 Nato tag van mit akar még az USA.. kirobbantja majd a Világháborút mert ebből az lesz előbb utóbb😪😪😪.. Putyinékat se féltem hisz tudom milyen aljasok de amit Usa csinál azt senki..ők akarnak világ urai lenni
2022. szept. 7. 19:12
 1/2 2*Sü ***** válasza:

A NATO egy szövetségi rendszer. A NATO nem vesz fel senkit csak úgy. Van egy szuverén állam, az jelzi a csatlakozási szándékát. Ahhoz, hogy csatlakozzon, ahhoz meg kell felelni bizonyos kritériumoknak, illetve kell a NATO tagországok jóváhagyása is. Ha ez megvan, akkor az adott szuverén ország önszántából csatlakozik a szövetséghez. (Bár nyilvánvalóan a NATO-nak az USA a legerősebb országa, de facto vezetője, kvázi nélküle a NATO szinte értelmezhetetlen is lenne, de a NATO de jure nem az USA alá tartozik.)

Ukrajna szuverén országként volt elfogadva még az oroszok által is. Nem tulajdona Oroszországnak, nem területe Oroszországnak, hanem Oroszországtól független ország. Hogy milyen szövetséghez akar csatlakozni, abba Oroszországnak nincs semmiféle jogalapja beleszólni. Persze mint látható ereje, lehetősége van erre hatni, csak ugye ez az erősebb kutya elve, és nem jogi, vagy erkölcsi alapon álló lehetőség.

Egy kicsit olyan ez, mintha lenne egy sakkszakköröd. Jön egy fickó, hogy szívesen csatlakozna. Oké, felméred, hogy megvan-e a megfelelő tudása, aztán ha a szakkör többi tagja is rábólint, akkor csatlakozhat a szakkörhöz. Ezzel te provokáltad ki azt, hogy ezt a fickót valaki más – akinek sem te, sem ő, sem a sakkszakkör többi tagja nem köteles felelni – agyonverje ezt a fickót? Nem hagytál más választást ennek az idegennek? Sőt te azt provokáltad ki, hogy ez a valaki más pofán verje a sakkszakkör többi tagját is?

Oké, értem én persze, hogy geopolitika is van a világon, meg érdekszövetségek, amik nem feltétlenül vannak papírra írva, jogszabályokkal szabályozva, de az, hogy az USA provokálja ki a harmadik világháborút, ez finoman szólva szélsőségesen erős vélemény.

2022. szept. 7. 22:10
 2/2 MDaniel98 ***** válasza:
Én még nem tudok olyanról, hogy a NATO-ba belekényszerítettek volna valakit.
2022. szept. 10. 16:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!