Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Sokaknál, az Ukrajna elleni...

Sokaknál, az Ukrajna elleni utálat alapja Trianon?

Figyelt kérdés

Azt tudjuk hogy valamilyen szinten van egy bizonyos utálat azon országok felé, akik Trianon által kaptak magyar területeket (Románia, Szloákia pl).

Ugyanez lehet az alapja annak is hogy sokaknak nem szimpatikus, egyesek meg konkrétan utálják Ukrajnát? Vagy mi lehet az utálat alapja?

Konkrét válaszra vagyok kíváncsi, nem olyanra hogy "mindig is utáltuk", "mert ukránok".

2022. szept. 7. 08:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
72%

Kisebbik részben.

Nagyobb részben,az ellenszenv inkább abból fakad,hogy az ukránok, ahol csak tudták szívatták az ott élő magyarokat.Az új kormányuk pedig a magyar nyelvhasználathoz való jogot is korlátozza törvényekkel.

2022. szept. 7. 08:27
 2/14 A kérdező kommentje:
#1 Én is erre gondoltam, bár nem hiszem hogy sok itthoni magyar az ottélő magyarok miatt aggódna.
2022. szept. 7. 08:29
 3/14 Fsms ***** válasza:
68%

Alapvetően minden szomszédunkat utáljuk. Ukrajna sem kivétel.

Való igaz, hogy a kisebbségi politikájuk felháborító volt.

2022. szept. 7. 08:30
 4/14 anonim ***** válasza:
74%
Trianon idején nem is volt Ukrajna, szóval nem is értem a kérdést, hogy miért utálhatnánk miatta.
2022. szept. 7. 08:35
 5/14 A kérdező kommentje:
#4 A Szovjetunió részeként volt.
2022. szept. 7. 08:37
 6/14 A kérdező kommentje:
#5 Nah, nem ezt akartam írni :DD
2022. szept. 7. 08:38
 7/14 A kérdező kommentje:
Mármint hogy később szovjet terület volt és azon belül Ukrajna, de hogy most Ukrajna része Kárpátalja.
2022. szept. 7. 08:39
 8/14 anonim ***** válasza:
70%
Én a viselkedésük miatt rühellem a kaprokat, nincsenek történelmi okai.
2022. szept. 7. 08:47
 9/14 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem a magyar ember hajlamos magát mindenkinél okosabbnak és felsőbbrendűnek gondolni. Ami valóban az ukránok szemére vethető, az a nyelvtörvény, ez ellen valóban tiltakozni kell, de szerintem szép szóval többet elérnénk, pláne most, hogy ilyen nehéz helyzetbe kerültek. Másrészt a kárpátaljai magyaroknak a háború után is az ukránokkal kell majd együtt élniük, a mostani ellenségeskedésnek ők fogják meginni a levét.
2022. szept. 7. 08:48
 10/14 anonim ***** válasza:
72%
Nem csak a magyarok rühellik őket. Egy nagyon primitív, igazi suttyó nacionalista nép.
2022. szept. 7. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!