Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Melyik nép a befogadóbb,...

Melyik nép a befogadóbb, spanyol, vagy német?

Figyelt kérdés
2022. szept. 6. 08:39
 1/7 anonim ***** válasza:
93%
Spanyol
2022. szept. 6. 08:43
 2/7 anonim ***** válasza:
78%
A spanyolok nagyon lazák, még a füvezést, bzulást is jobban bírják, mint a friccek.
2022. szept. 6. 09:00
 3/7 anonim ***** válasza:
53%
Én gyakran járok Nürnberg mellé egy kis faluba a német rokonokhoz, ott a szomszédok/ismerősök mind pozitívan állnak hozzá az idegenekhez.
2022. szept. 6. 09:06
 4/7 anonim ***** válasza:

Mindkét ország elég nyitott, de talán a spanyolok vendégszeretőbbek, közvetlenebbek.

Ellenben Németországban magasabb a fizetés, alacsonyabb a munkanélküliség. Véleményem szerint ha kiköltözés/munka a cél, inkább Németország, ha nyaralás, inkább Spanyolország. Bár a két országnak meglehetősen eltérő munka morálja/munka kultúrája van, az is tény.

2022. szept. 6. 10:22
 5/7 anonim ***** válasza:
A németekben van sajnos még mindig egy kis kioktató, csendőr jelleg. Ezt tapasztalom tőlül külföldön és Németországban is gyakran. Alapvetően elfogadók és befogadók, de tudnak parasztok lenni másokkal, a spanyolok lazábbak, jóval!
2022. szept. 6. 10:24
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a válaszokat!

Amiatt írtam ki a kérdést, mert sok helyről hallom, hogy a németek milyen befogadók és kedvesek, ehhez képest az a másfél év alatt, amit én itt töltöttem, teljesen az ellentétét tapasztalom.

Én még jobb helyzetben vagyok, mert tárgyalóképes némettel jöttem ki, egy csomó embert láttam, aki a nyelvet is alig beszéli, és ezzel teljesen vissza is élnek a helyiek. Persze engem is sokszor megpróbáltak már átcseszni... És hát érdekelt, hogy másnak mik a tapasztalatai, csak én vagyok szerencsétlen, vagy még mindig benne van némiképp a német felfogásban a fajelmélet, csak a PC kultúrájukkal ezt leplezik?

Egyébként tudok valamelyest spanyolul is, az könnyebb nyelv is, mint a német, ha pedig itt eladom a házamat, ott tudnék venni mellette egy nyaralót is, amit kiadhatnék nyári szezonban, így gondolkodtam azon, hogy elköltözzek.

2022. szept. 6. 12:36
 7/7 MDaniel98 ***** válasza:
Szerintem inkább a spanyol.
2022. szept. 6. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!