Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Burgenlandot tényleg lenézésse...

Burgenlandot tényleg lenézéssel kezelik az osztrákok?

Figyelt kérdés

Burgenlandot, ami az ex-szovket területekből tevődik össze, alapvetően elég lapos is az osztrákok tényleg lenézik? Mit gondolnak az ottaniakról?

Kb. hasonló a helyzet, mint itthon ahogy az észak-nyugati országrész lenézi az észak-keletit?

2022. szept. 3. 10:54
 1/6 anonim ***** válasza:
51%
Igen.
2022. szept. 3. 12:00
 2/6 A kérdező kommentje:
Ennél kicsit bővebben? Van aki ott él, vagy onnan származik és jobban érzi a belső dinamikákat?
2022. szept. 3. 15:03
 3/6 MDaniel98 ***** válasza:
Burgenland azért elég kis része Ausztriának.
2022. szept. 6. 12:50
 4/6 anonim ***** válasza:

Talán azt nem lehet mondani,hogy lenézéssel,de a legkevésbé fejlett,mezőgazdasági tartományról van szó.

Kicsi is,más is mint a többi.Idegenforgalomból,és agrárgazdálkodásból élnek,kevés iparral,ami a mezőgazdasághoz kötődik.

Cukoripar,malomipar,baromfifeldolgozás,borászat.

A síkvidéki jellege miatt azonban sok osztrák jár ide a "pusztát" megismerni,a Fertő vidéke egyébként tényleg olyan mintha idehaza lennénk.

2022. szept. 6. 18:08
 5/6 A kérdező kommentje:

Így van én is ezt éreztem. Burgenland mégiscsak a legkisebb és legfiatalabb osztrák tartomány. Mivel sík, ezért nyílván alkalmasabb mezőgazdasági tevékenységre, szóval ennek van értelme, bár úgy tudom a jó borok inkább alsó-Ausztriából, Wachau környékéről származnak.

Arra is kíváncsi lettem volna, hogy ezen a környéken sok magyar,horvát, szlovén eredetű ember él. Nyíván 1920-óta elég jól tudtak asszimiálódni, de elképzelhető, hogy már csak emiatt is lenézik az osztrákok ezt a területet?

Igen, a Fertő-tó környéke tényleg olyan, illetve alapvetően elég nagy a kontraszt Ausztria többi részével.

2022. szept. 7. 17:47
 6/6 anonim ***** válasza:

Én is többször jártam arra,de mondjuk az a szó hogy lenézés azért nem a megfelelő kifejezés.Inkább egy kicsit másak.A Bécsiekhez képest mindenképpen,egyébként szeretnek az osztrákok ide járni.

Sokan bicikliznek is erre a terepviszonyok nagyon jók a sok kis buckákkal,és dombvidékkel,nem kell az emelkedőkbe belehalni egy nyugdíjasnak sem.

Sok a pici "Buschenschank",borozó,kis üzlet,amiben helyi termékeket árulnak a gazdák./borok,és must ilyenkor.

Rust a kedvencem,ennek a szép tó parti sétánya nagyon sok látogatót vonz.

Magyarul kevesen értenek,de azért lehet még magyarul beszélő idősebb

ott lakóval találkozni.Állítólag a lakosság max.3% a- vallja magát magyarnak Burgenlandban,és beszélni is körülbelül ennyien tudnak.Szóvak kevés a magyar szó.

2022. szept. 7. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!