Mikor mentek ennyire félre a dolgok "politikai korrektség", "diverzitás" (+ woke kultúra) és egyéb kérdésekben?
Nem tudom mikor és hol ment ez ennyire félre. Nemrégiben nézegettem 2010 körüli videókat, sporteseményeket... És teljesen rendben voltak még ilyen téren, a német focicsapatban európai játékosok voltak, a spanyolban elsősorban spanyolok stb.
Most meg szinte csak kisebbségek, mert "diverzitás!!!". ( [link]
Ugyanez a filmeknél, ahol sok esetben történelmi személyeket alakítanak kisebbségek, akár a történelmet megmásítva is. Fordított esetben viszont (ha feketét játszana fehér), már záporoznának is a dörgedelmek, nácit, rasszistát kiáltva. Fel sem szabad merülnie.
Egyes sorozatokból kigyomlálják a szerintük "sértő" dolgokat, egyetlen kivételt képez a fehér társadalom akiket viszont lehet sértegetni, kigúnyolni. Azt szabad. Miért ez a kettősség?
Olyan dolgok is erősen neccesek, hogy a feketék elleni támadásokat a média körbehordozza, míg fordított esetben közli a legtöbb sajtó, hogy "nem illik bele a narratívába" és nem közlik, vagy beleszőve valami elterelést. Sok esetben az ezen felhörrennők hamar megkapják a "náci" jelzőt.
Miért és mikor csúszott szét minden? Én úgy 2012 utánra teszem, mert 2010 környékén még nem ezzel volt tele minden. Ráadásul náluk a "ha nem velünk vagy, akkor ellenünk" mentalitással (BLM mozgalom, szobordöntögetések, térdepeltetés, kötelező meleg-témák erőltetése már a buta akciófilmekbe is). A kisebbségekre pedig rosszat mondani nem szabad, még gondolat szintjén sem. (Fordítva viszont megengedett)
Miért és hogyan történt ez? Miért hagyja mindenki, miért nem tesz ellene senki...?
"nézegettem 2010 körüli videókat, sporteseményeket... És teljesen rendben voltak még ilyen téren, a német focicsapatban európai játékosok voltak, a spanyolban elsősorban spanyolok stb."
Nem jól nézted. Cacau? Klose? Podolski? Gómez? Özil? A francia válogatottnak meg már akkor is színes-bőrű volt úgy a 80%-a.
De a Loic Nego nevű derék magyar legény gondolom nem böki a csőröd.
Amit mondasz, egy gyakori vélemény, de szerintem az alapja leginkább egy észlelési torzítás. Egy példán keresztül próbálom érzékeltetni.
A sógorom fakadt ki egyszer a melegházasságért lobbizó poltikusok miatt azzal a szöveggel, hogy "nemhogy a normális családokat támogatnák, csak a melegek seggét nyalják, mi meg itt küzdünk". Erre mondtam neki, hogy akkor vegyük végig a tényeket, ki hogy van támogatva: csok, babaváró, családi pótlék, családi adókedvezmény, első házasok kedvezménye, stb... A melegek lehetnek élettársak, és a négy fal között azt csinálnak, amit akarnak.
A te fejedben van egy kép, ahol mondjuk a fehérek és a kisebbségek egyensúlyban vannak, és úgy érzed, ez borul fel. Eközbem a társadalomkutatók nézik a számokat, és azt látják, hogy nagyon nincs egyensúly, és ez ellen jó volna valamit csinálni.
2.
Erőltetve nem lehet egyensúlyt létrehozni. Vagy ha mégis, akkor az egy lassú, 30-40 éves folyamat volna. Ehelyett akarják "még ma!!!" megcsinálni és készül a kvótakisebbség ami sokszor csak árt a saját népcsoportjának (cigányvezéreink itthon pl. akik ellopják a felzárkóztatásra szánt pénzt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!