Nem értem, Oroszország legnagyobb ellenfele nem az USA? Pontosan lehetett látni, hogy a háború hosszú távon a dollár megerősödését fogja hozni, és az Oroszok is pontosan erre játszanak az EU válságba taszításával. Ez annyira megéri nekik?
A dollár megerősödése pont nem jó az USA-nak, mert Európában eladhatatlanok lesznek a termékeik, viszont az EU olcsón tud exportálni.
Ez így felborítja a külkereskedelmi egyensúlyt.
Persze azért mondta el például Trump 200x, hogy szemét Kína szándékosan gyengén tartja a jüant a dollárhoz képest, mert az erős dollár volt a cél.
Ahogy az 1-es írja. Az erős dollár nem előnyös. Hiába van benne az erős szó, ez ne vezessen félre. :)
Azt veszem észre, hogy valahogy mindenki azt gondolja, hogy egy háború olyan, mint valami bolt, ahol a háborúzó felek megrendelnek egy csomagot, és aztán azt kapják, amit kértek.
Kérdező, lehet itt fejtegetni, hogy kinek mi volt a hátsó indítéka, de hidd el, hogy sem Oroszország, sem az EU, sem az USA nem akart ilyen háborút. Most már mindenki pókerezik - rosszabb esetben rulettezik -, és próbálja kihozni a maga zsetonjaiból a legtöbbet.
#7, ne haragudj, de nettó baromság, amit írtál.
"ez Amerikának jó"
Igazából miért is jó Amerikának, hogy destabilizálódik Európa? Most ugye nem az ilyen palagáz, meg fegyverbiznisz szintű okosságra gondolsz? Mert ha igen, akkor érdemes lenne belegondolni, mennyire éri meg a világ domináns hatalmának, hogy kockára tegye a saját stabilitását néhány, az ő szintjén filléres bizniszért.
Kinek is jó ez az egész igazán? Senkinek, de a legtöbbet Kína profitálja. Aki az USA jelenlegi legnagyobb fenyegetése. Gyanítom, az USA nem akarta Kínát erősíteni.
"az EU meg hülye"
Az EU hülye akkor volt, amikor a gazdaságát teljesen kiszolgáltatta az oroszoknak. Ennek a levét isszuk most.
"Oroszok meg lényegében ezt tervezték"
Ez a legnagyobb hülyeség mind közül. Én nem tudom, mit terveztek az oroszok pontosan, de arra mindkét tökömet feltenném, hogy rohadtul nem ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!