Az izraeli-palesztin konfliktus lényege a Templom-hegy?
Figyelt kérdés
Olvastam már, hogy tulajdonképpen nem is Jeruzsálemért megy a harc, hanem a Templom-hegyért, mert mindkét vallás szenthelyének tartja és kizárólagos jogot próbálna rá formálni. Viszont hogyan lehetne a kérdést rendezni, hisz az Al-Aksza mecset már ott áll és a zsidók oda nem is tehetik be a lábukat, pedig ők meg a lerombolt templomukat szeretnék újraépíteni? Ez egy örökre megoldatlan konfliktus marad?2022. aug. 22. 22:19
11/18 MDaniel98 válasza:
Nem hiszem, hogy a Templom hegy miatt lenne a buli.
12/18 A kérdező kommentje:
Azt hiszem elírtam, mert a Sziklamecsetet akartam említeni, de az Al-Aksza is ott van. Mindenesetre vallási szempontból a zsidóknak nagyon fájó lehet, hogy a Siratófalig elmehetnek, de az egykori templomuk helyén már egy mecset áll és nem tudnak vele mit kezdeni. Egyszer egy rabbitól hallottam, hogy ez a lényege a konfliktusnak, mert a legliberálisabb izraeli politikus sem merné felvállalni, hogy hivatalosan lemondjon a Templom-hegyről annyira nagy a jelentősége, ellenben a muszlimokkal való nyílt konfliktusba belemenni is öngyilkosság, szóval marad a patthelyzet.
2022. aug. 23. 15:01
13/18 anonim válasza:
Az már önmagában is egy provokáció volt, hogy Izrael Jeruzsálembe helyezte a fővárost Tel-Aviv helyett, mert Jeruzsálem a zsidóknak, a moszlimoknak és a keresztényeknek is szent helye, ha mi keresztények nem is zavarunk túl sok vizet arrafelé.
A status quo nagyjából működött is. A Szent-Sír templom kulcsait pl a mai napig is két muszlim család őrzi, mert a helyet szentként tisztelő hat keresztény felekeezet még ezen is képes volt összeveszni.
14/18 anonim válasza:
Erről lemaradtam, melyik évben helyezte át?
15/18 anonim válasza:
Valójában még 1980-ban. Csak a nemzetközi közösség Kelet-Jeruzsálemet megszállt palesztin területnek tekinti és nem ismeri el az annexiót.
A cirkusz akkor keletkezett amikor Trump jó érzékkel ismét belefingott anulás lisztbe.
16/18 anonim válasza:
Szerinted, ha a "nemzetközi közösség " kijelentené, hogy Magyarország fővárosa nem Budapest, hanem mondjuk Szeged, attól tényleg Szeged lenne az ország fővárosa?
17/18 anonim válasza:
Rossz példa, mert Budapest hovatartozása soha nem volt vita tárgya.
18/18 anonim válasza:
„Az Ítélet Napja addig nem jön el, amíg a muszlimok meg nem harcolnak a zsidókkal és meg nem ölik őket. Ekkor a zsidók sziklák és fák mögé bújnak, a sziklák és fák pedig így kiáltanak: „Ó muszlim, egy zsidó rejtőzik mögöttem, gyere és öld meg.” (szerintem így érthető miért van a konfliktus)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!