Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » USA ezen miért lepődik meg?...

USA ezen miért lepődik meg? Netán ki akarnak táncolni az ukik mögül, és készítik elő a terepet?

Figyelt kérdés
[link]

2022. aug. 10. 18:28
 1/3 MDaniel98 ***** válasza:
96%
Én is erre gyanakszom. Nyilván tudták, hogy mennyire korruptak az ukránok nem hiszem, hogy meglepetésként érte őket.
2022. aug. 10. 18:33
 2/3 A kérdező kommentje:
Ez az, úgy csinálnak, mintha eddig nem tudták volna.
2022. aug. 10. 18:35
 3/3 anonim ***** válasza:
68%

Afganisztán se volt a háború előtt éppenséggel egy mintaállam, ahol a korrupció teljesen elképzelhetetlen lett volna. Az amerikaiak mégis úgy adták 20 éven keresztül a milliárdos segélyeket a kormánynak, hogy egyáltalán nem is figyelték mire költik azt. Aztán tavaly augusztusban furcsa is volt, hogy az ország pár hét alatt megadta magát néhány szutykos kecskepásztornak, miközben a magasrangú kormányzati tisztviselők magángépekkel és több milliós (némely esetben talán még milliárdos) magánvagyonnal pucolnak kifelé az országból. Ott is nyom nélkül eltűnt a sok segély, pedig azt ne mondja nekem valaki, hogy pont ott nem számított arra az USA, hogy korrupció lesz.

Szerintem szimplán nem érdekli őket. Nem tanultak Vietnám és Afganisztán esetéből és nem jöttek még rá, hogy a széleskörű korrupció milyen mértékben tudja károsítani a háborús erőfeszítéseket. Itt is valószínűleg csak odaadják a pénzt az ukránoknak és reménykednek benne, hogy egy ilyen válsághelyzetben lesznek elég okosak és a megfelelő célra fordítják a pénzt. De ahogy említettem Afganisztánban és Vietnámban se jött be ez a hozzáállás. És én nem vagyok meggyőződve róla, hogy az ukrán vezetés hozzáállása a segélyekhez mérőben más lenne, mint mondjuk az afgánnak.

2022. aug. 10. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!