Az Ukràn hadsereg miért állomásozik iskolákban, kórházakban és kertesházakban amikben civilek is laknak a katonákkal együtt?
Az Amnesty International és UNICEF megvádolták az Ukrán Hadsereget, mert ezzel veszélyes helyzetbe söprik a civileket életét.
A média miért nem számol be erről?
"Kitelepítenénk mindent a pusztába ahol tökéletes célpontok lennének?"
Mi ez a puszta mániátok most? Senki sem mondta hogy ki kell települni a pusztába. A városi hadviselés elfogadott és bevett dolog, nincs vele baj. A baj az, hogy előtte az ot tartózkodó civileket evakuálni kellene, és nem úgy beköltöztetni a tüzérséget a kertjükbe, hogy közben a nagymama a szomszéd szobában öleli az unokáját. Illetve egészségügyi és oktatási intézményeket szintén tilos katonai célokra használni, de szerintem az ukrán és a magyar városokban is található rengeteg épület a kórházakon és az iskolákon kívül, ahova el lehet bújni, vagy ahol fel lehet venni valamilyen állást. Pl. ha elhagyatott gyárakba vagy üres bevásárlóközpontokba fészkeli be magát a védelem, azzal az ég világon senkinek semmi baja nincs. Ezt azért nem olyan nehéz megérteni szerintem. Senki sem kívánja hogy a védekező fél a mező közepén várja az ellenséget, csupán figyelni kellene erre a néhány apróságra hogy a civilek életét ne sodorja senki sem veszélybe.
Az pedig nem menti fel az ukránokat, hogy az oroszok sem tartják tiszteletben a nemzetközi egyezményeket, ettől függetlenül ezek mindkét félre vonatkoznak és mindkét félt felelősségre kell vonni az általuk elkövetett bűnökért.
"Én inkább hiszek azoknak a felvételeknek, ahol az iskola mellett, meg a panelek mellett álltak a tüzérséggel "
Ezeket én is láttam és ezeket eddig sem tagadta senki.
"A városi hadviselés elfogadott és bevett dolog, nincs vele baj. A baj az, hogy előtte az ot tartózkodó civileket evakuálni kellene"
Úgy ahogy az orosz tették a menekülőfolyosókkal? Csak egy irányba ott is lőttek rájuk? Vagy ahogy tették az öüsszes városban amit rommá lőttek tüzérséggel és a gradokkal?
Egyáltalán mi a fszt keresnek ott az oroszok? :D
"Illetve egészségügyi és oktatási intézményeket szintén tilos katonai célokra használni"
Ott van a link, te sem olvastad el sem a korábbi kommenteket sem az amnesty jelentését. Február 28 óta minden iskola zárva van, fél éve egy gyerek sem járt azokban az épületekben. Mégis hova a rákba raknál több tízezer katonát aki épp egy fél milliós várost szabadít fel? Hova? Jön egy 4-6-8000 fős menetoszlop úton Mikolajiv felé, XYZ faluban vagy kisvárosban hol pihentetsz ennyi embert? Hol van ennyi embernek elegendő fedett tér és szociális blokk? Sportcsarnok, iskola, tornaterem.. azokon a helyeket amik arra épültek hogy napi szinten több száz embert szolgáljanak ki...
Ugyanaz a mantra más sokadjára úgy, hogy azt sem olvastátok amire hivatkoztok. Mindig ugyanaz a beakadt lemez, ugyanazok a érvek... Unalmas srácok.
A civilek sem lennének veszélyben ha az oroszok otthon maradnak a picsájukon, igaz?
De f@szért jössz mindig az oroszokkal? Írta bárki is, hogy ők a jófiúk és nem ölnek ártatlan embereket? Ne ezzel védekezz már... Arra válaszolj, hogy miért is birkáztatok mindenkit, aki a most már balos sajtóban is napvilágra látott tényeket közölte veletek?
"Ezeket én is láttam és ezeket eddig sem tagadta senki."
Na ez mekkora kamu... Olvasgasd vissza a gyakorin a kapcsolódó kommenteket aztán győződj meg róla magad. De mikor az index lehozta a cikket, még a sok barom ott is írta kommentbe, hogy a NERes index hazudik, mert annyi esze nem volt, hogy elolvassa, hogy a hivatkozott cikk az az Amnestytől származik.
"Arra válaszolj, hogy miért is birkáztatok mindenkit, aki a most már balos sajtóban is napvilágra látott tényeket közölte veletek?"
Ezek a tények eddig is ismertek voltak a "balos" sajtóban is,azt ne nekem ródd fel hogy mindkét oldal kommenttábora erősen egy bites. Én tudtam ezekről, aki hajlandó volt a címeknél tovább olvasni az is tudott ezekről. Ami más forrásokhoz nyúlt az meg...
"Arra válaszolj, hogy miért is birkáztatok mindenkit"
Azt tudom neked tanácsolni, amit te nekem: olvasd vissza a kérdéseket és a válaszokat. Mit fogsz találni a nem "libsibolsibalosLMBTQ" -t olvasó és ezt bőszen hangoztatót válaszolóktól?
Egy az egyben az orosz propagandát:
-azok ukránok voltak akik magulkat lövik
-megrendezett
-cgi
-nagy ritkán előfordul olyan is hogy véletlen orosz találat volt
Ne menj messzire, itt a #26-os válasz. Az ilyen kreténekkel van tele a gyakori is meg a facebook is. És a legtöbb ilyen itt a gyakorin is csak a baromságokat fröcsögte. És valahol te is ezek közé tartozol ( meg itt a másik is ) amikor felvetitek a dolgot pont nem úgy, ahogy az amnesty is írta.
Most is előjött az iskola dolog, pedig ott vna a jelentésben hogy gyerek fél éve nem volt ott. A sok kretén mit tol: "élő pajzsnak használták őket" holott ott van feketén fehéren hogy egy qrva civil nem volt ott fél éve.
Itt is a többiek közé sorolnálak mert nagyon bementél a málnásba:
"A háború kitörése óta már hány dologban hazudtak? (Kígyó-szigetek, Kijev szelleme, orosz tank random átmegy egy személygépkocsin, terhes nő a kórházban stb. stb.)"
Kijev szelleme és a Kígyó szigeti védők az egy bullshit volt az első perctől kedve, egy moráljavító propagandahülyeség hogy maradjon harci tűz az ukrán katonákban. Ezt is mindenki tudta már az első napokban, ha visszakeresel még én is írtam. Ezt pár fogalmatlan kreténen kívül senki nem vette komolyan. Olyan ez, mint Dugonics Titusz meg a többi nagy hős aki nem is úgy és nem is akkor volt... Ez a háború velejárója,a belföldi motivációs propagadát nem szabad hír ként kezelni. Erről nem írtak a nem balos sajtóban?
A random személyautón áthajtó páncélos az viszont valós volt, arra is írtuk már első nap hogy az egy szerencsétlen baleset. Fent vannak a felvételek, megörökítették három irányból, kicsit besokall a kanyarban a páncélos, lánctalppal meg nem lehet driftelni :D
De a bucsai mészárlás, a mariupoli tömegsírok azért más kategória. Fent vannak a videók a becsapódó cirkálórakétákról és van olyan videó amin tisztán kivehető hogy Kalibr érkezik ami nincs az ukránoknak és telibe ver egy nem katonai célpontot. A legutóbbi plázás csapásmérésről is fent vannak a neten a videók, az egyik rakéta eltalálta a plaza mögött lévő cél, a másik nem. ott sem volt semmilyen katonai alakulat, szimplán csak nem volt elég pontos a rakéta. Ez benne van, a technika ilyen.
Látod, te is egyből betoltál 2 olyan dolgot amire omndhatjuk hogy bizonyos szint felett fel sem veszi az ember, a harmadikra már nem emlékszem. A #26 meg bedobott egy másikat ami erősen khm..
Továbbá ezt is írtad:
"hogy a média isteníti az ukránokat, és a csúnya oroszok követnek el csak háborús bűnöket, na ezzel van bajunk."
Mondj egy háborús bűnt, amit az ukránok követtek el. Itt a wiki listája:
de ha részletesebb kell akkor itt az angol wiki listája:
Mutass egyet amit az ukránok elkövettek. Ha tudsz egyet mutatni akkor én igazat adok neked és fejet hajtok. Nem kell több, csak egy.
Az amnesty sem azt írja, hogy az ukránok háborús bűnöket követnének el!
Ha olvastad volna:
"Ukrainian forces have put civilians in harm’s way by establishing bases and operating weapons systems in populated residential areas, including in schools and hospitals, as they repelled the Russian invasion that began in February, Amnesty International said today.
Such tactics violate international humanitarian law and endanger civilians, as they turn civilian objects into military targets. The ensuing Russian strikes in populated areas have killed civilians and destroyed civilian infrastructure. "
Nem háborús bűnöket ír. Tudod hol ír háborús bűnöket? Itt:
"Not every Russian attack documented by Amnesty International followed this pattern, however. In certain other locations in which Amnesty International concluded that Russia had committed war crimes, including in some areas of the city of Kharkiv, the organization did not find evidence of Ukrainian forces located in the civilian areas unlawfully targeted by the Russian military."
Oroszország háborús bűnöket követett el. Látod. Ilyet nem ír az ukránokról.
" Arra válaszolj, hogy miért is birkáztatok mindenkit, aki a most már balos sajtóban is napvilágra látott tényeket közölte veletek?"
A (balos) sajtóban napvilágot látott tények szerint az ukránok nem követtek el háborús bűnöket, míg az oroszok igen.
Na mizu srácok? Nagy a csend? A pontozás megy a válaszok meg elfogytak. Tessék itt egy videó az általatok kifogásolt cselekményekről - csak ezen az oroszok láthatóak:
Ilyenkor mizu? Ezek nem veszélyeztetik a lakosokat?
Dzsonszi, erről mit mond az Amnesty International?
Szabad ilyet? Atomerőműben haditechnikát tárolni? :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!