Izrael miért vette el egy létező ország területét?
#20, nyugi,
az izraeliek sem vágynak Magyarországra, nagyon jó nekik otthon.
Az a helyzet, hogy vannak zsidó családok, akik évszázadok óta élnek Magyarországon, de vannak rokonaik Izraelben is. Ilyeneknek néha idejönnek az izraeli rokonaik. Vagy ők mennek Izraelbe. De egy színmagyarnak tényleg nincs mire Izraelbe mennie. Ez olyan, hogy a románon nyavalyognak, hogy miért nincs Magyarországon román párt, hát nincs elég román hozzá.
Amúgy az Iraeliek utálata antiszemita összeesküvés-elméletekből fakad.
#21 Kár volt ezt az infantilis megjegyzést belekotyognod, mert
1. Én a #19-esnek válaszoltam.
2. Nem érdekel.
Kérdezõ, töribõl 1-es, leülhecc.
Sajnálom, hogy csak most vettem észre ezt a gyûlölködõ kérdést, mert ennyi idõ után már valszeg nem törlik.
Pedig, azonkívül, hogy gyûlölködõ, baromság is. Hogy kupálóggyá kicsit:
Olyan ország, hogy Palesztina sohasem létezett. Ezzel szemben:
Izrael, késõbb Juda Királyság ie. kb1020-isz. 70. (1100 éven át) ott Izrael, ill zsidó állam volt és a több, mint 2 és fél milla ott élõ többsége még a 4. sz-ban is zsidó volt. [link]
Zsidók azóta is éltek ott, míg arabok azelõtt nem.
McMahon–Hussein paktum ( 1915 - 1916)
Sykes–Picot paktum (1916)
Balfour nyilatkozat ( 1917 )
San Remo konferencia, (1920)
Arab immigració az 1920-as években, stb
Nameg Izrael Függetlenségi Háborúja (1948-1949): aznap, amikor a brit hadsereg teljesen kivonult, négy arab ország ( Izrael 4 szomszédja ) összesen hat hadsereggel támadta meg a vadonatúj államot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!