Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mennyibe kerül egy nagybevásár...

Mennyibe kerül egy nagybevásárlás nyugaton?

Figyelt kérdés
Persze, tudom, nem lehet általánosítani. De mindamellett, hogy ott tízszer annyit keresnek az emberek, hogyan alakulnak az árak? Mondjuk, egy négy fős család esetén? Alapvető élelmiszerek, innivaló, gyümölcs, édesség, tisztálkodási szerek, kutyakonzervek?

2022. júl. 9. 15:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
10) mivel emberek és nem állatok ezért egyéb szükségleteik is vannak az élmény kívül.
2022. júl. 11. 08:15
 12/16 anonim ***** válasza:
#11: A micsodán kívűl?
2022. júl. 11. 08:53
 13/16 anonim ***** válasza:

Félreértetted, amit írtam, azt mondtam, hogy nem fogyasztunk otthon üdítőket, gyümölcslevet, ilyeneket, hanem csak vizet meg kávét iszunk :)

Munkahelyemen van kantin, de mindketten otthonról viszünk kaját, általában ami előző este vacsoráról maradt, vagy néha egy szendvicset.

Mindketten viszonylag szegény családokban nőttünk fel, így bennem is, és benne is megmaradt a spórolási kényszer, szóval amióta felment például a fél kiló darált hús ára 25 koronáról 40-re, nem is nagyon veszünk húst :D

Egyébként hogy pár más költségünket illusztráljam, a lakbérünk 18.000 korona, és nem a belvárosban lakunk... Erre még rájön a rezsi (1000-1500) , az autó törlesztője (4800), a szakszervezeti tagság díja (1600 kettőnknek összesen), az egyik gyereknek kézilabda (600), másiknak tánc (500), nekem edzőterem (300), különböző streaming és egyéb előfizetések (600), telefon (1100), plusz még pár dolog ami éppen nem jut eszembe, és egyből el is lett tapsolva a fizetésünk fele :D

Nem olcsó az élet, de igyekszünk ott spórolni, ahol lehet, és az élelmiszer például pont olyan kategória, ahol nagyon könnyen lehet nagyon sokat is költeni, de spórolni is, ha az ember figyel arra, hogy mire költ. Mindenesetre igyekszünk minden hónapban legalább a fizetésünk harmadát félrerakni megtakarításokba, főleg, hogy valamikor azért lakást is kellene venni...

2022. júl. 11. 09:13
 14/16 anonim ***** válasza:
Köszi a magyarázatért. Még annyit kérdeznék, hogy a feleséged is magyar? Ha igen, hogy kapott állást tanárként Dániában?
2022. júl. 11. 09:24
 15/16 anonim ***** válasza:
14: nem, ő dán, itt ismerkedtem meg vele, de tudtommal lehet külföldi diplomával is valaki tanár, legalábbis vannak lengyel és baltikumi kollégái, tehát valahogy biztos megoldható :D
2022. júl. 11. 09:42
 16/16 anonim ***** válasza:
Kösz, csak azért kérdeztem, mert véletlenül én is szoftverfejlesztő vagyok, és a feleségem tanító. De mi már öregek vagyunk külföldön próbálkozni.
2022. júl. 11. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!