Mennyibe kerül egy nagybevásárlás nyugaton?
Félreértetted, amit írtam, azt mondtam, hogy nem fogyasztunk otthon üdítőket, gyümölcslevet, ilyeneket, hanem csak vizet meg kávét iszunk :)
Munkahelyemen van kantin, de mindketten otthonról viszünk kaját, általában ami előző este vacsoráról maradt, vagy néha egy szendvicset.
Mindketten viszonylag szegény családokban nőttünk fel, így bennem is, és benne is megmaradt a spórolási kényszer, szóval amióta felment például a fél kiló darált hús ára 25 koronáról 40-re, nem is nagyon veszünk húst :D
Egyébként hogy pár más költségünket illusztráljam, a lakbérünk 18.000 korona, és nem a belvárosban lakunk... Erre még rájön a rezsi (1000-1500) , az autó törlesztője (4800), a szakszervezeti tagság díja (1600 kettőnknek összesen), az egyik gyereknek kézilabda (600), másiknak tánc (500), nekem edzőterem (300), különböző streaming és egyéb előfizetések (600), telefon (1100), plusz még pár dolog ami éppen nem jut eszembe, és egyből el is lett tapsolva a fizetésünk fele :D
Nem olcsó az élet, de igyekszünk ott spórolni, ahol lehet, és az élelmiszer például pont olyan kategória, ahol nagyon könnyen lehet nagyon sokat is költeni, de spórolni is, ha az ember figyel arra, hogy mire költ. Mindenesetre igyekszünk minden hónapban legalább a fizetésünk harmadát félrerakni megtakarításokba, főleg, hogy valamikor azért lakást is kellene venni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!