Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A zsidóság már valóban asszimi...

A zsidóság már valóban asszimilálódott a nemzetbe, és mennyire?

Figyelt kérdés

Sokan meg vannak győződve erről, zsidó magyarokról beszélve.

Azonban vannak ennek teljesen ellentmondó jelenségek. Pl. nem beszélnénk zsidóságról, ha asszimilálódtak volna. Ahogy svábokról, jászokról, kunokról sem. Nem lenne szó antiszemitizmusról és holokausztról, márpedig nagyon is gyakran van szó róla. Nem lenne, aki antiszemitázná az országot, márpedig ez nagyon gyakori. Két nagyon távol eső, más rasszba tartozó nép nem igazán szokott egybeolvadni, kulturálisan is óriásiak a különbségek köztük. A zsidóság sokkal erősebb a többi népnél, és arról is ismert, hogy nem veszti el identitását és nem asszimilálódik.

2022. jún. 17. 20:11
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Nyelvileg már teljesen asszimilálódtak. Társadalmilag is, nálunk nincs olyan szegregáció, mint például New Yorkban, környékén.

Viszont ahogy te is írtad, teljesen nem olvadtak be, sokuknál erősebb a zsidó identitás, mint a magyar identitás. De lehet fordítva, másként is (zsidó származású magyar, zsidó magyar vagy magyarországi zsidó az illető).

2022. jún. 17. 20:21
 2/18 anonim ***** válasza:
96%
Ha Magyarországon élnek és dolgoznak, és ezzel a Magyarországot fejlesztik, magyar az anyanyelvük, magyar a kultúrájuk, akkor asszimilálódtak. Pont.
2022. jún. 17. 20:50
 3/18 anonim ***** válasza:
86%
Mindenesetre mélyebben asszimilálódtak, mint az itt élő muszlimok. És ez nem csak Magyarországra, hanem egész Európára igaz.
2022. jún. 17. 20:52
 4/18 anonim ***** válasza:
65%
Nagyobb részük asszimilalodott.
2022. jún. 17. 22:32
 5/18 MDaniel98 ***** válasza:
100%
Szerintem is megfelelő mértékben asszimilálódtak, nincs velük semmi olyan gond, ami másokkal ne fordulhatna elő.
2022. jún. 18. 12:55
 6/18 A kérdező kommentje:
Akkor azt jól titkolják szerintem. Igen, a népbiztosokkal sem volt semmi gond...
2022. jún. 18. 12:57
 7/18 anonim ***** válasza:
90%

Szia!

Magyarországon született zsidó vagyok.Magamat etnikailag teljesen magyarnak tartom, vallásilag zsidó vagyok.Hazámnak Magyarországot tartom, az anyanyelvem a magyar, a barátaim között rengeteg nem zsidó van (protestáns, katolikus, ateista, agnosztikus, osztrák, olasz, egyiptomi, izraeli, emirátusi, román, stb.).Itt nőttem fel, magyar konyhán, magyar könyveken, magyar iskolákban, magyar emberek között.

A vészkorszak és a 19. század között a neológ zsinagógában egyébként szigorúan tilos volt kiejteni azt a szót, hogy "cion" (voltak rabbik akik pl magyarul is prédikáltak, ez az ortodoxiában elég nagy szájhúzogatást váltott ki) khiszen Magyarország a 19. században nagyon nagy aranykora volt a zsidóságnak, ezért a zsidóság ezt azzal hálálta meg, hogy hazájának teljes mértékben Magyarországot tekintette, és a tudásukkal, munkájukkal ennek a nemzetnek igyekeztek hálálkodni.

A legtöbb neológ zsidóság alá tartozó zsidó (köztük én is) akit ismerek teljesen magyar érzelmű, magát magyarnak tartó ember.Természetesen van akiben erősebb a zsidóság identitása, van akiben fele fele, kiben hogy, de a neológia (amihez a magyar zsidóság nagy része tartozik) alapköve az a magyar nemzethez való erős tartozás.

Fejtő Ferenc írja a "zsidóság és magyarság" c. könyvében, hogy a magyar zsidók inkább zsidó magyarok.

2022. jún. 19. 11:37
 8/18 anonim ***** válasza:
Minden magyar embernek így kéne gondolkodni, ahogy te!
2022. jún. 19. 12:28
 9/18 anonim ***** válasza:
27%
Egyáltalán nem asszimilálódtak. Nem Magyarországot tekintik a hazájuknak, nem a magyarokat tekintik honfitársaiknak, és szinte kizárólag egymás között házasodnak.
2022. aug. 10. 20:13
 10/18 anonim ***** válasza:
92%

"Egyáltalán nem asszimilálódtak"

Magyar nevünk van, magyar az anyanyelvünk, Magyarországon születtünk, szintén magyar anyanyelvű emberektől.

"Nem Magyarországot tekintik a hazájuknak"

A neológia legalapvetőbb elve pedig ennek az ellentéte.

"és szinte kizárólag egymás között házasodnak."

Amire a mondat végére értem kapásból 5 ember ugrott be, akik zsidó létükre nem zsidó párt választottak maguknak.

2022. aug. 11. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!