Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az elmúlt tíz év során miért...

Isti22 kérdése:

Az elmúlt tíz év során miért így változott a román átlagfizetés?

Figyelt kérdés

2012-ben rákérdeztek, érdekes látni, hogy azóta hogyan alakult: https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__..

Éves nettó átlagfizetés Euróban 2012-ben és 2021-ben (EuroStat):

Magyarország: 6 369 EUR -> 10 017 EUR

Románia: 4 004 EUR -> 8 001 EUR

Százalékban: 63% -> 80%

2022. jún. 6. 15:22
 1/5 anonim ***** válasza:
80%
Magyarország 4 millió forint,ez lenne az átlag?ne marhulj már, egyetlen dolgozó sem tud keresni ennyit 1-2céget leszámítva.
2022. jún. 6. 15:37
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

ma 15:37

3 éve dolgoztam utoljára cégnél, akkor 1 nyolc osztályos melóban 2,3 milliót kerestem nettóban(túlórákkal). Azóta kb. 50%-os fizetésemelés volt kezdőknél az már 3,5 millió lenne és akik nem akkor kezdték mint én azok simán 10-20%-kal többet kerestek.

2022. jún. 6. 15:42
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Amt linkeltél ott én nagyon egyik adatot se látom, egy valaki böfögte be hogy 2/3 volt de közben meg a link amit berakott rá az már nem azt mutatja. Eleve Románia sose volt OECD tag, így ilyen összehasonlítás nem is történhetett.

Ugyanakkor vásárlóerőparitáson kéne ezt vizsgálni ha nagyon össze akarod hasonlítani, nem euróban.

Feltételezve, hogy jók a számaid pl. abból is jöhet a gyorsabb bérfelzárkózás, hogy magasabb hozzáadott értékkel rendelkező állásokat hoztak létre.

Ezt támasztja az is alá, hogy 5,5 millióan dolgoznak egy 19 milliós országban, szóval alacsonyan iskolázott emberek számára nem nagyon sikerült új munkahelyeket teremtsenek.

2022. jún. 6. 15:54
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

#1: Éves fizetésről lehet szó. Hónapokra lebontva már nem olyan szép.

A román fizetések növekedésének üteme meghaladta a román GDP növekedésének ütemét. Ennek lehetnek forrásai külföldről.

2022. jún. 6. 16:23
 5/5 MDaniel98 ***** válasza:
100%
A Román gazdaság is fejlődik nekik az volt a nagy előnyük, hogy nem volt államadósságuk, de már kezdik magukat utolérni ebben a tekintetben is.
2022. jún. 7. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!