Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mit gondoltok arról,hogy Elon...

Mit gondoltok arról,hogy Elon Musknak ennyire elmaradott gondolkodása van?

Figyelt kérdés

[link]

Ellenzi a home officet.Elvárja,hogy heti 40 órában (napi 8 órában) az irodából dolgozzanak az emberek.

Manapság ez teljesen szembe megy a munkaerőpaci trendekkel.

Ugyanis, általános,hogy heti 1-3 nap home office opció van a multiknál.Sokan nem is dolgoznának olyan cégnél, ahol nincs home office.

Ugyanis a HO szabadságot nyújt, kényelmes...stb

Én például simán áttudom venni az internetes rendeléseimet otthon, HO-ban.Meg nem kell annyi inget vasalni, ugyanis mackónadrágban is tudok dolgozni itthonról.

2022. jún. 4. 09:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
7%

"A HO egyetlen előnye hogy megspórolja a munkába járás idejét és költségét. Több szabadságot (elvileg) nem ad, elvégre dolgoznod kell otthon is nem a magánéletedet igazgatni."

Nem. a HO-nak CSAK ELŐNYEI vannak, de legfőképpen az, hogy nem kell idióták között lenni egész nap. Nincs okod arra, hogy öngyilkosságon gondolkozz, nem kell a kretén főnöködet és a marha kollégáidat hallgatni és látni.

2022. jún. 4. 09:47
 12/17 anonim ***** válasza:
91%
Az a legjobb az egészben, hogy magáncégek cégszabályzatán "vitatkoztok" :D
2022. jún. 4. 09:48
 13/17 anonim ***** válasza:
89%
Ha ennyi bajod van a kollégáiddal, akkor válts munkahelyet #11
2022. jún. 4. 09:49
 14/17 anonim ***** válasza:
Megszakértjük amit nem csinálunk, ne sértődjön meg senki de azért na a lófsznak is van vége.Az ő cége úgy vezeti ahogy akarja, egyébként a világ leggazdagabb emberéről beszélünk biztos jobban tudja mit csinál mi a jó mint az ittlévők. Ezzel nem akarok senkit megsérteni de ha csak nem vagytok nagyvállalatok igazgatói stb nagykaliberű figurák akik konyítanak is a témához addig teljesen irrevelánsak az itt megfogalmazott érvek.
2022. jún. 4. 10:02
 15/17 anonim ***** válasza:

Ez nagyon durva általánosítás

"Ugyanis, általános,hogy heti 1-3 nap home office opció van a multiknál"

A valóság az, hogy nagyon vegyes a kép és még vastagon benne van ez a frissen posztcovid állapot. Sok cég megindított már visszaterelési programot az irodába. Egyébként sok alkalmazott igényli is ezt, nagyon. Rengeteg ember lett otthon depressziós.

"Sokan nem is dolgoznának olyan cégnél, ahol nincs home office."

Ez igaz, de nem is ők a munkaadók kedvencei és nem is ők a többség.

"Ugyanis a HO szabadságot nyújt, kényelmes...stb"

Amik nyilván előnyök, amik mellett vannak hátrányok is (izoláció, magány, rosszabb kommunikációs flow (duplán a nem webnative embereknél) stb.

Musk azért nyomja ezt, mert rossz menedzser.

Abból kiindulva, hogy leépít éppen tíz százalékot a cégéből, valószínű, hogy nagyon rosszak az üzleti eredményei. Sok menedzser ilyenkor elkezd pánikolni, megindul benne a blamegame - megpróbál valamilyen faék egyszerűségű magyarázatot találni, amivel rátolja az alkalmazottakra az egészet.

De még ha ez nem is igaz, akkor is sok menedzser eleve bizonytalan a vezetési stratégiájában, a covid pedig mindenkinek feladta a leckét.

Én három hónapja váltottam vissza bejárós munkahelyre. A tanulság az, hogy egy kommunikációt igénylő vállalkozásnál, pláne ha új, pláne ha sokat tanulnak az alkalmazottak, akkor igenis hasznos a személyes érintkezés, sőt szükséges.

Ugyanakkor az is tanulság, hogy valamekkora rugalmasság már elkerülhetetlen, mert elvárás lett és mert racionális is. Nem igaz, hogy ötből öt napon megváltjátok a világot a kávégép mellett.

Ha én lennék ma cégvezető a szakmámban, heti egy napot adnék kérés nélküli homeofficera. Ha valakinek több kell és kéri, akkor teljesen nyitott lennék többre is - csak azt kérje ki mindig külön, legyen átbeszélve. Ez fontos, mert ha mindenki kérdés nélkül veszi ki a homeofficeokat heti kettőször-háromszor, akkor annyira kicsi lesz a valószínűsége a megfelelő találkozási együttállásoknak, hogy pont elveszik a bejárás haszna. Ráadásul az iroda egyik nap túlterhelt lesz és nagyon zajos, másik nap kripta.

Mindezeket a dolgokat értő kézzel kell mikromenedzselni (pl. már heti 1-2 nap homeoffice mellett sincs értelme fenntartani személyhez kötött asztalokat az irodában) és ezt a cégeknek fel kell dolgoznia még. Aki ezt jól csinálja, az a munkavállalói szempontból is vonzó lesz, nem mellesleg egy rakás pénzt spórolhat az irodabérleten.

2022. jún. 4. 10:07
 16/17 anonim ***** válasza:

Szerintem hibrid rendszer a legjobb megoldás a legtöbb helyen.

Nekem pl fejlesztőként mindegy, hogy hol vagyok, el tudom a munkámat végezni. Viszont jó ha a csapattagokat meg tudod ismerni élőben, el tudsz velük menni kávézni és társai. Csapatépítésnek fontos része az hogy élőben jelen vagy.

Ha nem is minden nap, de heti 2x ha van lehetőségem akkor bemegyek az irodába és ezzel megvan mindegyik világból a pozitívum.

Szerintem Elon hangnemével van a gond nem feltétlenül azzal, hogy megköveteli hogy bent legyenek a dolgozók.

Hozzá teszem én is váltanék, ha köteleznének hogy minden nap bemenjek, mert abszolút felesleges plusz én személy szerint jobban haladok a dolgaimmal ha nem zavarnak munka közben

2022. jún. 5. 01:19
 17/17 MDaniel98 ***** válasza:
Igazából én is azon a véleményen vagyok, hogy a saját cégében azt csinál amit akar.
2022. jún. 5. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!