Van olyan nyugati ország,ahol nem támogatják pénzzel a gyereket vállalókat?
Tehát senki nem kap ingyenpénzt,adókedvezményt,lakhatási támogatást.
Ellenben az oktatásra és egészségügyre sokat költenek,ami mindenkinek elérhető.
#10 Élünk is. Nem is vagyunk egyedül hasonló körülményekkel. A rokonságban szinte mindenkinek saját háza lett az évtizedek során, akkor is ha sokuknak csak a 8 általános végzettsége van meg és úgy neveltek fel több gyereket. Városon, is kistelepülésen is.
Ezzel szemben a tanult, budapesti rokonaim voltak kénytelenek eladni a saját lakásukat, mert nem voltak képesek a sokkal magasabb fizetésüket értelmesen beosztani, kellett a pénz cigire meg piára állandóan. Nem maradt a számlákra, nőtt a tartozás, a végén a sok millióért eladott jó helyen levő lakás árának fele ment egyből a tartozásokra, hogy ne árverezés legyen vége, majd egy év alatt a maradék is elpárolgott.
Igen nevetséges ilyenekkel jönni, mikor épp leírtam, hogy Magyarországon az emberek majd 90%-a saját tulajdonban él. Képzeld, még ott is ahol Budapesttől távolabb laknak.
Amúgy érdekességképpen, egy ismerősönm akinek még érettségije sincsen, egyéni vállalkozóként, műkörmösként dolgozik húsz éve, nem Budapesten, nem extra árakkal, mégis elérte, hogy van több lakása, két kiadó üzlethelysége a megkeresett pénzéből. A nulláról kezdte egy garázsból alakított kis helységben.
Nem vontam kétségbe senki sikereit, de a 90% magántulajdonú ingatlanok nagy része lassan élhetetlen állapotú. Nem tartom relevánsnak, hogy sokan tudnak venni egy félig romos öreg házikót, de felújításra nem telik nekik. Ráadásul most annak az ára is felment. Az egész ország le van pukkanva.
Ramaty állapotú ingatlan olcsó. Sokan laknak sokkal kisebb ingatlanban, mint amire normálisan szükségük lenne.
Az tény, hogy ha valaki eljut egy szintre, akkor könnyebben tudja tovább gyarapítani a vagyonát, de sokaknak az indulás lehetösége sincs meg.
Név nélküli példa: Hortobágyon örökölt viszonylag jó állapotú ház egy normális telken, de munkahiány miatt Nyíregyházán kell albérletben lakni, mert a fizetésböl nem telik vagy bejárásra vagy életre, a tömegközlekedés megoldható de idöben és pénzben nem éri meg. Az ingatlan értékéböl nem tudsz Nyíregyházán lakást venni. így is éppen megél.
#12 "de a 90% magántulajdonú ingatlanok nagy része lassan élhetetlen állapotú. "
Nem szoktad elolvasni amiket leírsz?
Az ÖSSZES magyarországi lakóingatlan 90%-ról beszélsz. Már hogy a fenébe lennének ezek "lassan élhetetlen állapotúak"?
Sokat jártam vidéken, és rengeteg helyen ezzel találkoztam. Tetök állapota, falak és vakolat állapota, belterek állapota, stb. Lehet hogy túloztam egy kicsit, de alapvetöen még mindíg rengeteg lakóépület szorul nagyobb felújításra, modernizálásra, fütés, nyílászárók, szigetelés, áramkörök cseréje...
Budapest és környéke viszonylag jó ütemben újul, és a felújítási támogatások is sokat segítenek, de azt is látom közben, hogy sokszor vidékröl munkalehetöség miatt oda költözö fiatalok veszik és újítják a legtöbb ingatlant, ennek is betesz a jelenlegi ingatlanár és építöanyagár robbanás.
Kicsit eltértem a kérdéstöl, de a vidékfejlesztésbe több eröforrást helyeznék, föleg kis- és középvállalkozások terén, ami munkát és megélhetést biztosítana sok embernek, ill. ösztönözné az embereket az oda költözésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!