Jobboldaliak! Mi a jó kommunista Oroszországban és szakadár Népköztársaságokban?
Akkor miért állítanak Lenin-szobrokat, meg tűznek ki szovjet zászlókat, meg miért Népköztársaság neve van a szakadár megyéknek? Erre sose bírtok válaszolni.
Az vagy, aminek érzed magad. De messziről jött ember bármit mondhat. Amúgy itt szerintem nem sok embert érdekel, hogy mérnök vagy, én is villoghatnék azzal, hogy én euróban kapom a bérem, na erre varj gömböt, kicsi mi hazánkos mérnök! Ja, nekem is van diplomám. Azzal szimpatizálsz akivel akarsz, de akkor mondd már meg azt, hogy az oroszok miért állítanak Lenin-szobrokat, meg tűznek ki szovjet zászlókat, miért tiltanak be olyan filmeket, amiben szovjet háborús bűnök vannak bemutatva (Vörös Vihar, Egy berlini nő), Putyin elnök exkgb-s, a Szovjetunió jogutódja az Orosz Föderáció, valamint egyre romantikusabban tér vissza a sztálini ideológia az orosz mindennapokban? A szovjet-német háborúban kinek volt igaza? Mi Hazánkosként ez sarkalatos kérdés lehet, mert most kedvelitek az oroszokat, de ha a második világháború a téma, akkor az oroszok a bolsevik csürhe.
Ha már annyira oroszbarát vagy, legalább tudsz mondani 5 orosz színészt, tudsz mondani 5 orosz könyvet, ami most íródott, vagy csak foteloroszpárti vagy, aki azért az, mert menő, ahogy berúgnak, meg a "szukablejáty"?
17#
Ez azért zavar,mert itten mentalitással fogod fel.
Más néplélek.Ezt kéne már megértenetek hogy a világ nem feltétlen kell az úgynevezett nyugati demokrácia. Nem egy etalon , amihez mérni kell mindenkit.Ez az erőszakos ráerőltetés nézd meg hova vezetett eddig!Majd mi megmondjuk nekik hogy legyenek szabadok!
A szovjet múlt visszaköszön.Nem azért mert az olyan hű de jó volt!Hisz alig van család akinak a felmenője ne járta volna meg a gulágot vagy valami nevelőtabort,ne kínozták volna meg..stb.
Hanem a Szovjetúnió idejen volt a legnagyobb kiterjedesű az irszág.Akkor volt a legerősebb.Ez vmi nosztalgiaerzés a számukra.
Olyasmi mint itt pld a Horthy korszak vagy a Kádár korszak.Idealizálják egyesek.Pedig voltak bizony visszasságai és nem éppen dicsó reszei is.Viszont nekem ezzel nincs problemám.A hétköznapi ember nem tőrtenesz és nem analizálja tudományosan a múltat,hanem csupan hisz valamiben.Kell egy kapaszkodó a múltjából, egy azonosság tudat ami osszekapcsolja a nemzetet.
Szoktak mondani megszépül a múlt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!