Miért olyan fontos a Kígyó sziget?
Én úgy tudom hogy a visszafoglalási kísérlet nem éppen egy megalapozott állítás, nem kezelném tényként. Ahogy eddig az ukránok viselkedtek, nem hinném hogy be merték volna, vállalni, hiszen akkor folyamatos utánpótlást kéne oda hordani, és az orosz haditengerészet bármikor elpusztít ott mindent, akármilyen nyereséget várnak tőle, nem lenne logikus lépés.
Azért foglalták el elsőként mert lehetett. Az oroszoknak mindenre fáj a foga amit meg tudnak kaparintani, és a pár tucat katonával elbírtak. Azóta azért támadják az ukránok (én úgy tudom csak levegőből) mert könnyű célpont. Egyébként lehetne stratégiai haszna, rakéta indítás/légvédelem kialakításához, de inkább az a lényeg hogy olaj/gázmezőkhöz is ad hozzáférést a háború után.
Lehet, csak valami még hiányzik a képből; ugye volt az a 2 su-27 is ami lebombázott ott mindent, az egész sziget egy romhalmaz. Elvileg lenne ott Mi maradhatott aminek értéke van? Oda vinni nem nagyon tudom mit tudhatnak kézi fegyveren kívül... a lista többi tagjáról meg nem sokat láttunk.
Ha ukránok voltak, akkor még mindig nyitott kérdés hogy mit akartak ebből nyerni; amíg nehézfegyvereket nem telepítenek oda, addig semmi hasznuk nem lenne belőle... kivéve ha a két nagyobb partraszálló hajó mégse lett megsesmmisítve, az sokmindent logikusabbá tenne. Nehéz ezekkel a mgbízhatatlan állításokkal.
Még az se biztos hogy neptunnal lőtték ki a Moszkvát. Az ukránok nem erősítették meg, csak a sajtó hozta fel, hogy az lehetett, de több szakérő kételkedett benne hogy a félig-meddig kísérleti neptun szinte az első éleslövészetén 200%-ot teljesít. Boris ígért az ukránoknak harponokat és mint a tapasztalat mutatja, amikor nyilvánosan megígérnek valamit, az általában már le van szállítva. Az hogy a felvételt a bayraktar csinálta, semmit sem bizonyít, mivel propaganda háború is folyik, sokszor állították már be az ukránok a saját veszteségeiket az ellenfélnek. A ruszkik ebből a szempontból nagyon visszafogottak, még a háború elején mutattak egy-két drónfelvételt, meg műholdfelvételt, de aztán teljesen leálltak vele. Szerintem nem akarnak mutatni semmit a technikájukból, minden felvétel aranybánya az ellenség hírszerzésének, ami jelen esetben az USA. Ami tény, hogy az ukránok megpróbálták elfoglalni a szigetet, de még mindig orosz kézen van.
#9, ami a neptunos nehézségekre szól, az ugyanúgy megvan a harpoonal is, bő fél tonna darabja, csak teherautóstul viszed akárhová
Az oroszok a veszteségek előadásával mindennek mondhatóak csak visszafogottnak nem, azután hogy a légierőt meg az összes drónt már 3x megsemmisítették papíron
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!