Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért nincsnek orosz filmek,or...

Miért nincsnek orosz filmek,orosz kulturát bemutato elbeszélés?Miért vannak ugy beállítva az oroszok mint a világ ördögei?

Figyelt kérdés

2022. máj. 2. 09:16
 1/7 A kérdező kommentje:
Mi lenne ha magyarország elkezdené vetíteni az orosz filmeket és az orosz kulturát népszerűsítenénk?
2022. máj. 2. 09:19
 2/7 anonim ***** válasza:
92%

- Vannak orosz filmek, pl Tarkovszkij a 20. század egyik legelismertebb filmredezője.

- Az "orosz kultúrát bemutató elbeszélés" alatt nem igazán érem, mire gondolsz. Kinek kéne bemutatni a orosz kultúrát? Dosztojevszkij, Tolsztoj, Gogol, Puskin, Szolzsenyicin, Gorkij, Bulgakov stb. amúgy is elég mainstream - már amennyire a 19-20. század szépirodalma mainstream lehet.

- Az oroszok azért vannak negatív színben feltűntetve, mert jelenleg egy közelben dúló háború agresszorai. Ettől még nyilván nem kellene az egész orosz népet és kultúrát démonizálni, de valahol mégis érthető.

- Én nagy rajongója vagyok az orosz realizmusnak, de nem értem, miért kéne népszerűsíteni az orosz kultúrát? Min változtatna? A felsorolt írók (az orosz vagy szovjet irodalom legnagyobbjai) épp, hogy nem a háború és az öldöklés mellett tették le a voksukat.

2022. máj. 2. 09:26
 3/7 anonim ***** válasza:
32%
Köszönjük, épp elég volt az a közel fél évszázados, élőszereplős bemutató. De ha ennyire érdekel, nézd meg a Made in Hungaria című filmet. Igen pontos bemutatót kapsz, egyedül az nem stimmel benne, hogy a szereplők többségét érte volna baleset a lépcsőkön, meg persze többük kapott volna egy visszautasíthatatlan állást Szibériában.
2022. máj. 2. 09:37
 4/7 anonim ***** válasza:
77%
3# Igen, és a magyar kultúra egyenlő pl. Gyurcsánnyal és Orbánnal. Hagyjuk ezt a hülyeséget
2022. máj. 2. 09:43
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Te hol voltál irodalomórán? A tananyag része az orosz irodalom. Igazából a magyar után szerintem ez a második nemzet aminek az irodaloma jelentősen benne van a tantervben.

Ja, hogy ott nem figyeltél? Te bajod.

Ha meg külön a kultúra bemutatása érdekel filmben.... miért... más nemzetekről szóló dokufilmeket szoktál nézni? Mert szerintem a legtöbb ember nem:D

De a szovjet Gyűrűk Urát ajánlom, szürreális élmény:D

2022. máj. 2. 11:04
 6/7 Isti22 ***** válasza:

A kortárs orosz kultúra valóban nem kap akkora figyelmet, mint a hidegháborúban, de hát akkor mások voltak az erőviszonyok. De az amerikai mellett amúgy sem nagyon fér el semmi a mainstreamben.

A hozzám hasonló filmbzik azért ismerik Szokurovot, Zvjagincevet, az írók közül elég nagy nevű Ulickaja... stb.

2022. máj. 2. 11:44
 7/7 MDaniel98 ***** válasza:
100%
Amíg orosz megszállás volt szerintem kaptunk eleget az orosz kultúrát, amúgy meg a híres íróikat mindenki ismeri, akinek van irodalmi affinitása.
2022. máj. 2. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!