Miért nincsnek orosz filmek,orosz kulturát bemutato elbeszélés?Miért vannak ugy beállítva az oroszok mint a világ ördögei?
- Vannak orosz filmek, pl Tarkovszkij a 20. század egyik legelismertebb filmredezője.
- Az "orosz kultúrát bemutató elbeszélés" alatt nem igazán érem, mire gondolsz. Kinek kéne bemutatni a orosz kultúrát? Dosztojevszkij, Tolsztoj, Gogol, Puskin, Szolzsenyicin, Gorkij, Bulgakov stb. amúgy is elég mainstream - már amennyire a 19-20. század szépirodalma mainstream lehet.
- Az oroszok azért vannak negatív színben feltűntetve, mert jelenleg egy közelben dúló háború agresszorai. Ettől még nyilván nem kellene az egész orosz népet és kultúrát démonizálni, de valahol mégis érthető.
- Én nagy rajongója vagyok az orosz realizmusnak, de nem értem, miért kéne népszerűsíteni az orosz kultúrát? Min változtatna? A felsorolt írók (az orosz vagy szovjet irodalom legnagyobbjai) épp, hogy nem a háború és az öldöklés mellett tették le a voksukat.
Te hol voltál irodalomórán? A tananyag része az orosz irodalom. Igazából a magyar után szerintem ez a második nemzet aminek az irodaloma jelentősen benne van a tantervben.
Ja, hogy ott nem figyeltél? Te bajod.
Ha meg külön a kultúra bemutatása érdekel filmben.... miért... más nemzetekről szóló dokufilmeket szoktál nézni? Mert szerintem a legtöbb ember nem:D
De a szovjet Gyűrűk Urát ajánlom, szürreális élmény:D
A kortárs orosz kultúra valóban nem kap akkora figyelmet, mint a hidegháborúban, de hát akkor mások voltak az erőviszonyok. De az amerikai mellett amúgy sem nagyon fér el semmi a mainstreamben.
A hozzám hasonló filmbzik azért ismerik Szokurovot, Zvjagincevet, az írók közül elég nagy nevű Ulickaja... stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!