Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ukrajnai háború szerintetek...

Ukrajnai háború szerintetek is inkább a totális exkalacio felé robog és nem a tárgyalás felé?

Figyelt kérdés

Most hogy Ukrajna egyre jobban kezdi el támadni nyugati fegyverekkel és dronokkal Belgorodot és a többi orosz várost és hatarmenti települést és hogy transznisztriat is igyekeznek bevonni a konfliktusba +hogy elkezdodott a gázzal való elzarosdi

Eddig se értettem egyesek miért hasonlitgatjak a hidegháború bármelyik konfliktusahoz a mostanit mikor ez sokkal komolyabb mert a Nyugat érzi hogy oroszorszag most verheto de viszont Putyin nem fog veszíteni.

Lassan úgy érzem hogy az emberek full olyanok mint " a ne néz fel" című szerintem kultikus filmben

2022. ápr. 28. 19:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"9# persze kíverik Ukrajnából és ő csak úgy csücsül 6000 atomfegyveren annyira életszerű xd"

Ugye az sem volt életszerű, hogy az amcsik bukták Vietnamot, Afganisztánt stb pedig nekik is van 5000+ nukleáris fegyverük.

A szovjetek is bebukták Afganisztánt pedig akkor valami 40 000 atomfegyverük volt. Na ilyenkor mi van?

"orosz kisebbségnek Ukrajnában nem lesz kegyelem ezek után"

Az orosz kissebbségnek annyira hiányzott Putyin elmúlt 8 évei ámokfutása, mint szar a zsebbe.

"Pont ez a szélsőséges demokratizmus amit leírtal fogja elpusztitani a világot"

Pedig napok óta azzal fossátok tele a gyakorit, hogy a despota Putyin fogja elpusztítani a világot. Akkor most ez hogy van? :D

"Hogy lehetne tárgyalás nélkül rakenyszeriteni akaratod a világ legnagyobb atomhatalmara ?"

Fentebb van pár példa. Lehet történelmet is kellett volna tnaulni az írásjelek használata mellett. ikszdé

2022. ápr. 28. 20:36
 12/17 A kérdező kommentje:

11#Jó akkor neked ez a háború Afganisztán vagy Vietnam akkor meny vissza elemi osztályba lecives mert nem értesz semmit ki maradtak a miertek töri órán ugylattom

Orosz területet lovetnek NATO fegyverekkel szerinted ugyan az mint Afganisztáni törzsi csőcselék lovoldoz a hegyek között.

Ott értelme nemvolt a háborúnak

Komolyan mondom ilyen elvhu demokraták egy nap kiirtjak az emberiséget az elvhu hulyesegeikel.mert az eszme nekik fontosabb mint az emberi boldogulás

2022. ápr. 28. 21:56
 13/17 anonim ***** válasza:

"Jó akkor neked ez a háború Afganisztán vagy Vietnam akkor meny vissza elemi osztályba lecives"

Szépen írj már, nem erre tanítottak.

Ez a háború két hónapja zajlik, a szovjet-afgán háború 10 éves volt, a vietnami pedig 11 év ha a Tonkini-öböltől számítjuk ( amúgy hosszabb ). Mindkét háborúban nagyobb csapatok vonultak fel, több volt a halott, több hadianyag fogyott és sok esetben pl Vietnamban egymás ellen harcoltak amerikai katonák és szovjet/kínai "tanácsadók". Ezekhez képest ez egy lófsz helyi csetepaté, kis határvillongás :D

Azért a másik két háború becsületére legyen mondva, hogy azokban 10 év alatt szaladtak ekkora pofonba, mint itt Putyin 1 hónap alatt :D

"Orosz területet lovetnek NATO fegyverekkel"

Nem, nem lövetnek. A harcok nem érintenek orosz területet, csak ukrajnán belül vannak.

Ráadásul az oroszok is használnak nyugati technikát, pl GPS-t, Canon kamerát a drónokban, mobilkommunikációs eszközöket. A katonai járművekben magyar és nyugat-európai technika van(volt) tehát az oroszok gyakorlatilag NATO technikával mentek be Ukrajnába. Na ilyenkor mi van?

Nem ismerek NATO fegyvereket amúgy, nincs olyan ország hogy NATO. Ha épp az ukránok német vagy cseh technikát használnak... ez van.

"Komolyan mondom ilyen elvhu demokraták egy nap kiirtjak az emberiséget az elvhu hulyesegeikel.mert az eszme nekik fontosabb mint az emberi boldogulás"

Komolyan mondom végtelenül gyenge troll vagy. Miért nem csapod hátra és ülsz bele? :D

2022. ápr. 28. 22:09
 14/17 MDaniel98 ***** válasza:
100%
Atomháború szerintem se lesz, de ez a háború eltart majd még egy ideig, ez egészen biztos.
2022. ápr. 29. 09:43
 15/17 A kérdező kommentje:

13# latom számolás se megy szerinted hány szovjet katona volt egyszere Afganisztánban? Én 40 50 e rol tudok

Oké nyilván 10 év alatt rotaltak sok katona megfordult ott.

Ukrajnában 150 200 e a letszam konkrétan a bevetheto erő 70 százaléka ott van a többit meg nem viheti oda mert máshol kerülne veszélybe

A többi egység meg nincs olyan harckepesegi szinten hogy bevessek.

Sok felekeppen érhet véget ez a háború

Lehet oroszokat kiverik putyint pocsolya

De lehet Putyin atomot használ Ukrajna ellen nem jelentene meg a 3 vh kezdetét szankciozni jobban megmar úgyse tudják.

Vagy valami egészen más vegkifelylet lesz nemtudni.

Valami új kéne putyintol valami ötletes mint anno a hibrid hadviseles volt.

Ukrán vezetést kéne likvidalni poloniumal vagy navicsok al

Talán vagy kiéheztetni ukránok bár ez az EU miatt lehetetlen mert mindent be tud szerezni onnan.

Nemtudom. ötletelek mit csinálnék Putyin helyében de a taktikai atom tűnik jó megoldásnak 1 katonai cél elegetese pánikot okozna civil áldozat max pár ezer lenne ha egy katonai repteret vagy kikötött érne.

Nyugat 1 kis atom után nem indulna meg csak bepanikolna ami szintén jó lenne.

Én lennék Putyin és tényleg esélytelen lenne a hagyományos fegyverekkel akkor jöhet a megfelemlites.

2022. ápr. 29. 19:08
 16/17 anonim ***** válasza:

"13# latom számolás se megy szerinted hány szovjet katona volt egyszere Afganisztánban? Én 40 50 e rol tudok"

A csúcs az 115 000 körül volt a wiki szerint.

>>In all, the initial Soviet force was around 1,800 tanks, 80,000 soldiers and 2,000 AFVs.<<

De az amerikaiak Afganisztánjában is 120 000 körüli létszámban voltak a szövetséges erők a csúcsban.

"Ukrajnában 150 200 e a letszam konkrétan a bevetheto erő 70 százaléka ott van a többit meg nem viheti oda mert máshol kerülne veszélybe

A többi egység meg nincs olyan harckepesegi szinten hogy bevessek."

Ezzel tisztában vagyok.

"De lehet Putyin atomot használ Ukrajna ellen nem jelentene meg a 3 vh kezdetét szankciozni jobban megmar úgyse tudják."

Ezt én akkor tartanám lehetségesnek ( vagy inkább logikusnak ), ha lennének olyan komolyabb csapatösszevonások amiket taktikai atommal ki lehetne iktatni ( ahogy pl anno a NATO is tervezte a hidegháborúban), de ilyenek nem nagyon vannak. Nincs az, hogy kézenfogja jön egy ukrán tankhadosztály egy tűzésrandárral aminek oda lehetne bszni :D

Ha megküldi atommal pl Kijevet akkor az ENSZ biztosan beszáll, mert azt a népírtást már nem tudod kidumálni.

Ukrán légierő nincs, ukrán kikötő nincs. Egy reptérre csak azért nukleáris csapást mérni, hogy megijedjenek az szerintem inkább kontraproduktív.

"Én lennék Putyin és tényleg esélytelen lenne a hagyományos fegyverekkel akkor jöhet a megfelemlites."

De az már megy. Ott voltak a már elkövetett népirtások, a lakosság ész nélküli támadása, Mariupol kivéreztetése és látod nem hat. Ha ezek miatt nem adják fel önként, akkor egy megfélemlítő taktikai atomcsapástól sem fogják.

Nem tudom mi az aktuális terv, de úgy tűnik be akarja rángatni Transznisztiát és valahogy összeköti a tengerpart sávokat így elvágja Ukrajnát a tengertől. De nem tudom mennyi reális esélye lehet ennek a május 9 pedig már a nyakunkon van.

2022. ápr. 29. 19:27
 17/17 A kérdező kommentje:

Május 9 ig biztos nem ér véget a háború talán szlovjanszkot megközelítik végre.

Vagy mariupolban végre megadja magát az a marék katona az azovstall bunkerben

Viszont abban igazad van hogy trasznisztria a terv de ez hagyományos fegyverekkel lehetetlennek tűnik szerintem

Én azért hiszek a taktikai atomban mert a pszichológiai hatása nagyobb bárminel

A nepirtosdi ukrán propagandát szerintem ne higgyük el ez CIA pszichológiai hadviselés része

Az hogy megeroszakolok és megolok 100 200 civilt vagy akkar 1000 nem okoz félelmet inkább gyűlöletet és attól csak a védő lesz erősebb.

Viszont atomnal nyugati polgárok remegnenek és nyomás lenne a kormanyokon a béke érdekében

Magyarul nem fegyvert küldene hanem erőltetne a tárgyalást ha nem lenne ukránok alatt a Nyugat folyamatos támogatása már fegyverszunet lenne.

2022. ápr. 29. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!