Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A liberálisok miért nem...

A liberálisok miért nem veszik észre, hogy nem liberálisok?

Figyelt kérdés

A HVG fórumban nemrég olvastam egy liberális hozzászóló véleményét, aki azért kardoskodott, hogy szerinte Le Pen pártját az EU-nak be kéne tiltani, mert szélsőjobboldali. Sokan egyetértettek vele, és egyiküknek se fordult meg a fejében, hogy Le Pen pártja esetleg nem szélsőséges, vagy csak mai szemmel az, és hogy teljesen önkényes dolog lenne ez alapján pártokat betiltani, mert ennek semmi köze nem lenne a liberalizmushoz és a demokráciához.

Miért nem veszik észre a liberális emberek, hogy ők csak addig liberálisok, amíg valaki egyetért velük, amint ez nincs meg, egyből tiltani akarják?

2022. ápr. 24. 14:03
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
53%

A liberalizmus az egy fekély.

Nyugaton pl Kanadában nem mondhatod azt, hogy a homoszexualitás bűn mert pénzbünti lesz vagy ha nem fizeted akkor leülheted. Ez a tolerancia a szólás szabadságot, a vallás szabadságot és a lelkiismereti szabadságot is elnyomja.

2022. ápr. 24. 14:07
 2/29 anonim ***** válasza:
38%

Miért az illiberálisok milyenek? Azok azokat is betiltják aki a hatalom ellen szól, nem kap frekvenciát, vagy letartoztatják lásd kelet.

2. A liberalizmus nem jelenti azt, hogy a kirekesztő, szélsőséges, agresszív viselkedést el lell fogadnunk. Betiltani nem kell, de az illiberalizmus 1000x károsabb

2022. ápr. 24. 14:10
 3/29 anonim ***** válasza:
80%
A hozzászóló állította magáról, hogy liberális? Vagy csak te? És ha azt is állította magáról biztos, hogy az, nem lehet, hogy hazudik, vagy ha nem akkor csak azt hiszi magáról, hogy az, pedig nem? Megannyi kérdés...
2022. ápr. 24. 14:11
 4/29 A kérdező kommentje:

#1: Erről az jut eszembe, amikor egy fórumon vitatkoztam egy liberális emberrel, aki azt mondta, hogy teljesen jól meg tudnak élni egymás mellett különböző kultúrák, csak tiszteletben kell tartani a másiknak mi sértő és mi nem. Akkor még nem tudtam erről a cikkről, de érdemes lett volna megmutatni neki:

[link]

(Mielőtt valaki mandinerezne, ott a link az eredeti Telegraph-cikkre.)

2022. ápr. 24. 14:11
 5/29 A kérdező kommentje:
#3: Pont erre utaltam én is: akik magukat liberálisnak tartják, azoknak jelentős része igazából nem liberális.
2022. ápr. 24. 14:13
 6/29 anonim ***** válasza:
61%

Megtaláltál, nem maradok "adósod".

Én nem vagyok liberális, függetlenül attól, hogy DK-s vagyok.

És ha a liberálisok nem lennének liberálisok, Budapest már lángokban állna, a lámpavasakon pedig fideszesek himbálóznának.

Legalábbis ha rajtam múlna!

2022. ápr. 24. 14:14
 7/29 A kérdező kommentje:
#6: Nem rád gondoltam, hanem egy "Liberator Girl" nevű hozzászólóra. Már ebből is egyértelmű, hogy liberálisnak tartja magát.
2022. ápr. 24. 14:18
 8/29 anonim ***** válasza:
33%
Konkretizálnod kellett volna a fő kérdést, nem általánosítva feltenni.
2022. ápr. 24. 14:20
 9/29 anonim ***** válasza:
55%

"Miért nem veszik észre a liberális emberek, hogy ők csak addig liberálisok, amíg valaki egyetért velük, amint ez nincs meg, egyből tiltani akarják?"

Miért nem veszik észre a hazai szabadságharcosok, hogy csak addig szeretnek harcolni valami ellen, amíg az vissza nem üt? Vagy miért nem veszik észre a nemzetiek, hogy Oroszország és Törökország a magyar történelem legnagyobb elnyomói voltak? Miért nem veszik észre a konzervatívok, hogy amik ellen felszólalnak, annak okozói is ők maguk voltak? Stb. stb.

Az önreflexió és kettős mérce nem liberális/konzervatív/jobbos/balos stb. tulajdonság, hanem egyszerűen csak emberi.

2022. ápr. 24. 14:25
 10/29 A kérdező kommentje:
#6: De ha már bevallottad, hogy te is ezt gondolod, meg lámpavasakat emlegetsz, akkor miért is vagy DK-s? Érted: DEMOKRATIKUS Koalíció-szavazó.
2022. ápr. 24. 14:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!