Van valami esély arra, hogy egyszer Észak-és Dél-Korea újraegyesül?
Valamikor a két Németország egyesülésében sem bíztunk, lehetetlennek tartottuk.
Most -utólag - már könnyű azt állítani, hogy valaki bízott benne.
Az amerikai Észak-Dél elleni háborúról is hasonlóan vélekedtek. Azt hitték, hogy örökre ketté szakad.
Esély mindenre van, viszont én kizártnak tartom, hogy ez valaha bekövetkezzen, Észak és Dél-Korea ma már két teljesen különálló nép, a déliek utálják az északiakat, agymosott zombiknak nevezik őket, a dezertőrökre pedig kémekként tekintenek és ez természetesen fordítva is igaz.
Nyilván itt még a gazdaságról nem is beszéltem, akkora a szakadék a két világ között, hogyha egyesülnének akkor Dél-Korea belerokkana, nem mellesleg Dél-Korea sem áll olyan jó szinten a gazdasággal, nagyon durva szinten van a korrupció és a kapitalizmus összes káros oldala megmutatkozik az országban, Észak-Koreában pedig a kommunizmus összes káros oldala megnyilvánul.
Nagyon durva és érdekes dolgok ezek, reméljük hogy globálisan ilyen durva vasfüggönyre nem lesz példa Kelet és Nyugat között.
Va, bár részleges a dolog. Az is lehet, hogy Észak átadja területének egyharmadát Délnek, amiért Dél rengeteget fizet és ez lassacskán folytatódik, de közben a Kim-dinasztia mája és pénztárcája még inkább meghízik. Ez az én feltételezésem.
Mit szólsz ehhez, kedves Kína?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!