Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi az átlag véleményetek a...

Mi az átlag véleményetek a lengyelekről?

Figyelt kérdés
Nem akarok átlagosítani, eddig nagyra becsültem a lengyeleket, iagazságosnak, jóhiszeműeknek, barátságosnak gondoltam, sokat szenvedtek, hol az oroszok lőttek ki velük, hol a németek. De most amikor hallottam, hogy világháborút kockáztattak meg a légtérzárral Ukrajna fölött,meg a békefentartók küldésével, meg állandóan provokálják az amúgy is vérenzgzős oroszokat, mit is mondjak. Ennyire balgák? Tudják, hogy milyen veszélyes az amit csinálnak? Minek nekik ez? Sőt most meg haragszanak a magyarokra, mert nem annyira forró fejüek mint ők. Miért kockáztatnak meg egy atomháborút? Különben milyenek a lengyelek? Volt valakinek tapasztalata velük eggyüt élni, dolgozni?

2022. márc. 30. 15:34
1 2
 11/18 Dongaben ***** válasza:
56%

Kedves "ma 15:47" anonim válaszadó!

Ha már írtad: "Aki tanult történelmet, az tudhatja, hogy..."

Ukrajna olyan a lengyeleknek, mint nekünk Erdély. A Lengyel–Litván Unió

része volt. A kozákok aztán szövetkeztek mindenkivel a másik ellen...Tatárokkal, Törökökkel, Lengyelekkel, Oroszokkal, Németekkel (Az utolsó időkig kitartottak a nácik mellett. Hitlert "felszabadítójuk"-nak nevezték. Az Erdélyi Fejedelemség is elvolt török fennhatóság alatt vagy 150 évig. Aztán visszakívánta a nép a törököket, mert a Habsburgok többet vittek el tőlük...:( Ma is ez megy, csak nem látja a nép, mert "titkosítják". "A történelmet a győztesek írják..." Azért, érdemes mélyebbre ásni. :)

2022. márc. 30. 16:41
 12/18 anonim ***** válasza:
77%
#12. "Az utolsó időkig kitartottak a nácik mellett." Ja, tényleg elég hűséges és nagyon kitartó nácik voltak az ukránok, összesen 900.000 Zsidót sikerült kiirtaniuk Ukrajnában a háború alatt! Babi Yar akcióban 2 nap alatt sikerült kinyírni 33,771 zsidót!
2022. márc. 30. 17:07
 13/18 anonim ***** válasza:
60%

Az, hogy milyen döntéseket hoztak az orosz-ukránokkal kapcsban az a kormányuk, nem a népük döntése. De ez a kérdés kissé úgy szól mint ha a népük döntene így.

Lehet mikor ment biden oda, teledumálta a fejüket, és vérszemet kaptak. Nekem is az volt eszembe hogy ők is behúzzák fülük-farkuk azok után amik történtek velük, de ezek szerint nem.

2022. márc. 30. 17:23
 14/18 anonim ***** válasza:
68%
Eléggé jó véleménnyel vagyok róluk. A Lengyelek a testvéreink.
2022. márc. 30. 17:34
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

A lengyel bevándorló szemüveget akar csináltatni New Yorkban.

Mondja neki a látszerész:

-álljon oda a vonalra és kezdje olvasni az alsó sort.

WZYCK KYCWZY

A lengyel nézi,nézi, hümmög.

-Nos, eltudja olvasni? Kérdi a látszerész.

-Persze, ismerem is a fickót, a szomszédom volt Varsóban!

2022. márc. 30. 21:07
 16/18 anonim ***** válasza:
:)))))))
2022. márc. 30. 21:15
 17/18 anonim ***** válasza:

azért a csehek fagylaltja se egyszerű

zmrzlina

2022. márc. 31. 10:06
 18/18 anonim ***** válasza:
17: emlékeztem egy ilyen szóra a tanárom mondta vagy 15-20 éve, de nem jutott eszembe. köszi :D
2022. márc. 31. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!