Miután Plutyin demilitarizálta és nácitlanította
Ukrajnát, simán visszavonul?
Figyelt kérdés
Csak nekem tűnik irreálisnak ez a forgatókönyv? Ők ezt állítják, ha U. ismét úgymond jó szomszédjuk lesz, vége a háborúnak. Nem tartom életszerűnek ezt a forgatókönyvet.
Nem vonul vissza. Putyin 70 éves, vagyis már nem sok ideje van hátra. Már mindent elért állami vezetőként, csak egy sikeres hódító háború hiányzik.
Szerintem éppen a saját piramisát építi.
2022. márc. 27. 15:26
12/19 anonim válasza:
#10 Nem igaz. Kárpátalján alig élnek ukránok, a lakosság többségét ruszinok alkotják. Őket az ukránok nem ismerik el önálló kisebbségként, ezért szerepelnek ukránként a statisztikákban. Többek között ezért is tartoznának szívesebben Magyarországhoz, mint Ukrajnához.
2022. márc. 27. 15:36
13/19 kürasszír válasza:
# 12
A ruszin az ukrán nyelv egy nyelvjárása, nem pedig önálló nyelv, vagy nép
Akkor miért is szavaz Kárpátalja lakossága nagy többségben ukrán nacionalista pártokra?
2022. márc. 27. 16:13
14/19 anonim válasza:
#13 Az ukrán pedig az orosz nyelv egy nyelvjárása, nem önálló nyelv vagy nép.
Ukrajnában a választások minimum 2014 óta nem szabályosak, szóval abból nincs értelme kiindulni.
2022. márc. 27. 18:24
15/19 kürasszír válasza:
# 14
Érdekes, mert a mi városunkban lévő kárpátaljai magyar menekültek azt mondták, ők csak ukránul beszélnek, így az oroszt nem értik meg.
2022. márc. 27. 19:11
16/19 anonim válasza:
Az ukrán az orosztól kb annyira van, mint az osztrák a hollandtól. Addig a ruszin kb annyira van az ukrántól, mint a szegedi a pestitől.
2022. márc. 27. 19:32
17/19 anonim válasza:
#15 Ez biztos, hogy nem igaz. Előző munkahelyemen volt egy ukrán kollégám, ő az angolul és oroszul elérhető tanvideókat oroszul nézte, mert azt jobban megértette, pedig az angolja is jó volt. Sőt, a szláv nyelvek annyira hasonlítanak egymásra, hogy egy ukrán nemcsak az oroszt, de még a lengyelt vagy a horvátot is megérti úgy-ahogy.
2022. márc. 27. 19:43
18/19 kürasszír válasza:
# 17
A nagyszüleim felvidéki magyarok voltak, szlovákul jól beszéltek, de az oroszt nem értették.
2022. márc. 27. 20:11
19/19 anonim válasza:
Ha idegen nyelvről van szó, az megint más. Én elsősorban az ukrán anyanyelvűekről beszéltem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!