Mi a véleményetek arról, hogy Putyin elkezdett oda szúrni ahol legjobban fáj?
A petrol-dollárba.
Ezentúl csak rubelért ad el gázt. De a következő lépés nyilván az olaj lesz
Most kerestem ki egy másik kérdéshez, az adat az ott linkelt portfóliós cikkból van:
"Az orosz állami gázmonopólium jelzése szerint január 27-én így nézett ki a fennálló szerződéseinek megoszlása: az értékesítései 58%-át euróban számlázta, 39%-ot dollárban, 3%-ot fontban."
Az orosz gázexportnak is csak a 39%-a ment dollárban és az orosz gázexport az nagyon nagyon kis tételt a világgazdaságban. Az összes orosz gázexport tavaly 55mrd dollár volt, a hír szerint ebből 21,5mrdért fizettek dollárban(ha az árfolyameltérésekkel nem számolunk, ha igen akkor ennél valamivel kevesebbet). Csak az amerikai-kínai kereskedelem nagysága önmagában több, mint 600 milliárd $! Tavaly ( egy ritka rossz évben ) az EU-Kína külkereskedelem nagysága is meghaladta a 700 milliárd eurot.
Ez nem a dollárnak fáj, hanem a lengyeleket támogató EU országoknak kellemetlen átmenetileg.
És a szaudiak miért tennék ezt? Vagy bárki más? Van egy teljesen jól működő világgazdaság már 70 éve, miért rúgná fel bárki csak azért hogy lehessen a zavarosban halászni?
A KKP folyamatosan manipulálta eddig is a jüan árfolyamát, kell ez szerinted a szaudiaknak? Vagy bárkinek?
"És a szaudiak miért tennék ezt?"
Ha jól tudom vannak vitáik Irán miatt. Ennyi.
"szaudiak is elkezdenek olajat jenért"
Eddig miért nem tehették? Szabad ország, vagy mégsem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!