Észrevettétek, hogy egyre több az ukrán halottakat mutató fénykép, videó, miközben évekkel ezelőtt a muszlim terrorizmuskor nyugaton tilos volt ilyet mutatni?
Ha vízbe fulladt egy migráns a Földközi-tengernél, mutatták, hogy érezd rosszul magad. Viszont mikor Párizsban, Barcelonában, Nizzában voltak a nagy terrortámadások, arról semmi fénykép.
Most a háború is úgy kezdődött, hogy sok az orosz konvojról a kép, de érdekes módon sehol egy holttest, vagy mindenkit elfogtak, vagy elfutottak az oroszok, vagy kitakarították a halottakat, bár ez érdekes lenne. Egyetlen képen láttam egy halottat, de az is egy tankban egy ember volt, a többi eltűnt körülötte.
Viszont a héten már elég durva civil áldozatos képeket, videókat mutatnak, amikre régen sosem volt példa.
Miért érzem úgy, hogy a média érzékenyíteni akar, és ők döntik el, mit mutatnak? Ha az orosz gyilkol, az rossz, és meg kell mutatni, ha a muszlim nyugaton, azt tilos megmutatni?
Hát nem tudom, hogy minden egyes nyugati országban hogy van, de itt Hollandiában rengeteg videót, képet mutatott a tv, folyamatosan ott vannak a riporterek. Előre jelezték persze mindig, hogy milyen felvételek jönnek, a gyenge idegzetűekre való tekintettel. Én sem szeretem az ilyesmit, de néha megnéztem, mivel kárpátaljai vagyok és természetes érdekel, hogy mi történik otthon. Nekem az is otthon. Nagyon sok interjú is készült az ukránokkal, felkavaró volt látni, főleg a gyermekeket (illetve a halottakat az utcán), ugyancsak pl. az oroszokkal is volt jópár interjú, akik Finnországba menekültek vonattal. Ezek természetesen folyamatosan, napi szinten, mióta megkezdődött a háború.
A magyar tv-ben ehhez képest szinte semmit sem láttam. Legalábbis az M1 alig mutatott valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!