Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Melyik részét lehet tájékozott...

Melyik részét lehet tájékozottsággal és némi igazságérzettel vitatni?

Figyelt kérdés

Ez a háború elkerülhető lett volna! Persze, ha Oroszország nem támadja meg Ukrajnát, de valami elvezetett ide.

Mégpedig az, hogy az Egyesült Államok baloldali vezetése – Obama idején és most Biden alatt – nem fogadta el az európai status quo-t; azt, hogy Ukrajna semleges legyen, pufferzónát alkotva a NATO és Oroszország között, holott erre Ukrajna ígéretet is tett Oroszországnak.

Februárban az USA kongresszusa kétszázhetven millió dollárt szavazott meg Ukrajnának hadi fejlesztésekre, többek között egy rakétabázis létrehozására, háromszáz kilométerre Szentpétervártól, hétszázra Moszkvától. Putyin Oroszország létét, de legalábbis bármifajta világpolitikai mozgásterét érezte fenyegetve. A Nyugat egyetlen pillanatra sem foglalkozott az orosz szempontokkal. Az USA tolta Ukrajnába a fegyvereket, még csak nem is titkolva, hogy Oroszország térdre kényszerítése, karanténba zárása a cél. 2014-ben Victoria Nuland külügyminiszter-helyettes személyesen választotta ki Ukrajna miniszterelnökét – ezt ő maga mondja egy kiszivárgott telefonbeszélgetésben amit az akkori kijevi amerikai nagykövettel folytatott –, és büszkén jelentette ki, hogy ötmilliárd dollárral finanszíroztak ukrán „civil” szervezeteket a Majdan-tüntetések kapcsán. A mostani háború kapcsán pedig először tagadta az ukrajnai laborok létezését, ahol biológiai fegyverekkel kísérleteznek, majd miután bebizonyosodott, egyből az oroszokra kente, hogy ha ők most elfoglalják, akkor biztos használni is fogják az ott tenyésztett vírusokat. Milyen vicces nem, hogy egy amerikai vezető politikus alkalmazza a régi jó kommunista módszert: vádold meg az ellenfeledet azzal, amit magad készülsz elkövetni.

Akkor hol és miben hibásak az oroszok?

2022. márc. 16. 15:45
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Sajnos félreértettél!

Azt észrevételeztem, hogy itt a fórumon csak a védekezőt ítélted el, nem az okozót.

Azt, hogy sajnos a világ alakulásába nem számít a szavad/szavunk/sokaké, azt már más kontextusban mondtam.

Ha félreérthető voltam, elnézésed kérem!

2022. márc. 16. 18:35
 22/27 anonim ***** válasza:

"Meg kívánom jegyezni, hogy pontosan olyan vehemenciával kritizáltam az USA-t, amikor megtámadták Afganisztánt vagy Irakot, mint most Putyint. Én mindig az ellen pozícionálom magam, aki miatt ártatlan civilek szenvednek. És ez az, aki először süti el a fegyvert."

Igen így jogosan kritizálod most Oroszországot is, egyetértek! De be kell látnod, hogy sajnos ezzel a kivételes emberek közé tartozol mert nem ez a jellemző még a legelismertebb, legkomolyabb médiumok szintjén sem nemhogy az egyszerű ember szinjén.

2022. márc. 16. 18:36
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Én csak a magam szempontjából tudok nyilatkozni. Az tény, hogy a legtöbben ezt a szentek és gonoszok harcának látják. Én az ukrán kormányt sem kedvelem. A magyar kormány nekem tetsző kevés intézkedésének egyike vokt, hogy vétózta a NATO csatlakozást.

Ettől még itt a ruszkik lettek a rossz fiúk.

2022. márc. 16. 18:45
 24/27 A kérdező kommentje:

Hát ez az!

Pont ezért is íródott részemről a kérdés, hogy MIÉRT is az oroszok a rosszak?

2022. márc. 16. 19:07
 25/27 anonim ***** válasza:
17%

Mert megtámadtak egy országot, ahol emiatt emberek otthonai és megélhetése lesz a semmivé, az életükről nem is beszélve. Nem bonyolult ez. Én értem, hogy ezer és egy geopolitikai és társadalmi és gazdasági dolog vezetett ehhez a háborúhoz, amit az oroszok nem is neveznek háborúnak, ennek ellenére tilos náluk a háborúról beszélni, miközben több ezer embert tartóztatnak le, akiknek az érdekében zajlanak elvileg ezek az események. Elismerem, hogy nem tudunk mindent innen, Magyarországról.

De azt tudjuk, hogy Vitalij, a mairupoli adatrögzítőnek már nincs otthona, és ki tudja hány szerette halt meg. Ő egyike a millióknak, akik szenvednek, mert Putyin elindította a támadást.

2022. márc. 16. 19:15
 26/27 A kérdező kommentje:

Megtámadták, mert nem hagytak nekik más választást!

Ha nem teszik, akkor velük történik ugyanez, miközben a ruszkik már elhátráltak a falig. Tovább nem lehetett veszteség nélkül hátrálni, támadni kellett, mint a sarokba szorított vadállatnak.

Hozzátéve, hogy eléggé türelmesek voltak, mert ez az amerikai szervezkedés több mint 12 éve folyik az ukránoknál.

Tipikusan az a történet, amikor Pistikét bünteti meg az óvónéni, mert visszaütött.

2022. márc. 16. 19:28
 27/27 anonim ***** válasza:
0%

A NATO nem támadott volna, ahogy most sem mer.

Volt választásuk. Pl nem támadják meg Ukrajnát.

2022. márc. 16. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!