Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Élnétek Hollandiában?

Élnétek Hollandiában?

Figyelt kérdés
Ha igen, miért? Ha nem, miért nem?

2022. márc. 16. 15:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
45%
Nem, mert túlzsúfolt.
2022. márc. 16. 18:00
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen, itt is élek.

Szeretem az őszinte és életigenlő mentalitást. Az időjárás tényleg nem a legjobb, de egyetértek azzal, aki azt mondta, hogy nem is olyan rossz, mint a híre.

Az, hogy nem akarnak a barátod lenni szerintem nem holland sajátosság. Éltem más országban is, arra is igaz volt ez. Ez inkább azzal függ össze, hogy az, aki külföldön csak nyaralni volt annak már megvan a kiépült baráti köre ami kielégíti a szociális igényeit.

2022. márc. 17. 10:27
 13/14 anonim ***** válasza:
86%
Én is Hollandiában élek. Érdekes, hogy sokan az időjárásra gondolnak először az ország hallatán. 😄 Én nem szeretem a nagyon meleget, mondjuk én kárpátaljai vagyok és ott júniustól-augusztusig pusztulat forróság van. Így nekem sokkal jobban bejön a holland idő, de persze előfordul, hogy a tököm ki van, mert már megint esik. Főleg, mikor egész héten vidul, hét ágra süt a nap, aztán szombaton, vasárnap szakad egész nap. 😅 Én 3 éve élek itt, az emberek nagyon kedvesek, barátságosak. Mondjuk az én férjem holland, lehet ez is teszi, avagy segít. Nagyon befogadóak voltak velem már a kezdetektől. A nyelvről: én angolul beszéltem mikor kijöttem, mostmár elég jól megy a holland is, legalábbis azt mondják a körülöttem élők. Eléggé fontos, megkönnyíti az életet, a mindennapi kommunikációt. Nem mintha angolul nem értene szinte mindenki, de én pl. északon élek, faluban, tehát nem nagy város, az idősebb korosztály az elejétől kezdve hollandul beszélt hozzám. Az is megmondom őszintén, hogy nem igazán rajongtam a nyelvért az elején, nem tanultam németet se, így az egész nekem úgy hangzott, mint egy soha véget érő grápogási verseny (pl. szülinapokon). Ha én megtanultam ezek után, bárki megtudja. 😂 Én nagyon szeretem a természetet, ami nagyon szép és tiszta itt. Imádom a hegyeket is, egy adott országban mindent nem lehet megkapni. A hegymászás is okés, de azért napi szinten nem jönne be. Úgyhogy nekem tökéletesen megfelel itt. Bringázni is szeretek, szeretem, hogy biztonságos, azt nem, hogy sok bringás nagyon merész, főleg a városokban, ahol rengeteg a diák. De itt az autósok hozzá vannak szokva ehhez. Magyarországon már ki lett volna sok lapítva (mármint bringás), ezt mondom is sokszor. Én nem szeretem a nagyvárosokat, se Budapestet, se Amszterdamot. Nem jön be a tömeg nyomor, a nagy zaj. De a normál életet nem a nagyvárosi élethez kell hasonlítani, mert pl. Amszterdamban automatikus angolul szólnak az emberhez szinte mindenhol, de egyéb városokban ez nem így van. Szóval nekem abszolút bejön, de nem minden olyan, mint Magyarországon, amit meg kell szokni. Pl. a egészségügy másabb, amiért nem mindenki rajong. Egy hipokondriás főleg nem. 😬
2022. márc. 17. 17:17
 14/14 anonim ***** válasza:
En is itt elek, nekem masfel ev utan kicsit unalmas .
2022. márc. 30. 17:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!