Hogy van az, hogy nyugati bankok zokszó nélkül kisemmiznek valakit a vagyonából azért mert az ilyen-olyan állampolgár?
Ez a liberális vonal a helyes, a kollektiv büntetgetés és gyülölködése egy népnek?
Az egész persze honnan indulna mint az USÁ-ból.
Erre tartunk? Ezután meg az jön, hogy aki politikailag nem ért velünk egyet azt földönfutóvá tesszük?
Ilyen világot akarnak nyugaton?
A bankok bármit megtehetnek.
És most nem csak az oroszok pénzéről van szó, ami kollektív büntetés és amit mindeddig elítéltek. Nézzétek meg, mit tettek a kanadai szabadságkonvoj résztvevőivel.
Ezért is erőltetik, hogy ne tarts készpénzben a pénzed.
Nem a bankok zárolják a vagyonokat önhatalmúlag, hanem az államok előírása alapján, amelyek EU Tanácsi jogszabályon alapulnak.
Ettől függetlenül a kérdés jogos: milyen alapon fosztanak meg valakit a tulajdonjoga gyakorlásától törvényes vád és bírósági ítélet nélkül? És akkor még a védekezéshez való jogról nem beszéltünk.
Az EU vonatkozó szankciós rendeletei nyilvánosak. Olyan indoklások vannak, hogy az adott orosz illetőnek érdekeltségei vannak orosz nagyvállalatokban és február 24-én bizonyítottan találkoztak Putyinnal (nem vicc, kb. ennyi az indok.). Megértem én persze, hogy akarnak tenni valamit és gyorsan, de ezek után rohadt nehéz lesz az EU-nak jogállamiságra hivatkozni, hogy nemhogy ítélet de törvényes vád nélkül korlatoznak egyeseket tulajdonjoguk gyakorlásában csak azért mert oroszok és látták a tévében, hogy jóban vannak Putyinnal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!