Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Bábkormány vagy annektálás?...

Bábkormány vagy annektálás? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Itt az oldalon sokan úgy vélekednek, hogy Putyin Ukrajna legyőzése után bábkormányt tenne az Ukrajna élére ami persze Oroszország igényeinek felelne meg.

Ugyanakkor...

1. Ha oroszbarát kormány kialakítása lenne a cél, ezt megtehette volna háború nélkül is, nem? Nem kevés oroszbarát hang volt korábban is Ukrajnában, elég lett volna őket megtolni, hatalomra juttatni és segíteni az ottmaradásban, nem kell ehhez háború.

2. Putiyn szóban többször kifejtette, hogy tulajdonképpen Ukrajna nem is önálló ország. Ugyan Oroszország hivatalosan többször is önálló országként kezelte.

3. Ukrajnának rengeteg kihasználatlan erőforrása van akinek a tulajdonosa naggyá válhat a nemzetközi politikában.

Ezek alapján nem lehet, hogy Putyin célja egyszerűen annektálni Ukrajnát ahelyett, hogy meghagyja államnak, amit bábként mozgat? Ha jól tudom Grúziával már megtette ugyanezt.

És hát nem mindegy, hogy tagállam vagy, vagy egyszerűen Oroszország része..

2022. márc. 10. 21:45
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
91%
Én már annektálásban gondolkodnék, mert tehet oda bármilyen kormányt, mi van, ha a következő választáson bukik, s kezdődik minden elölről?
2022. márc. 10. 21:48
 2/17 anonim ***** válasza:
26%

A korábbi ukrán elnök, aki semleges/oroszbarát( kinek hogy tetszik) volt, őt demokratikusan megválasztották az ukránok.

Ezt az elnököt az USA uszítására megpuccsoltatták, és a helyére ültették Zelenszkijt, így jelenleg amerikai bábkormánya van Ukrajnának.

Az azov battaliont az USA pénzelte, támogatta a kezdetektől kezdve, ők voltak megbízva azzal, hogy szervezzék meg Janukovics elüldözését.

Már ezzel feldühítették Putyint.

Az azov volt a későbbiekben a felelős az etnikai tisztogatásokért, amiket az Ukrajnában élő kisebbségek (köztük magyarok, oroszok) ellen követtek el.

Putyinnak eddig az lett volna a célja, hogy a Zelenszkij előtti időket állítsák vissza, és szűnjön meg az azov ténykedése.Ezt jelenleg nem tudom milyen módszerekkel fogja tudni elérni, de mint mondtam, a megpuccsolt elnököt tényleg demokratikusan választották meg.

2022. márc. 10. 22:41
 3/17 anonim ***** válasza:
0%
#2: Zelenszkij is demokratikus választásokon nyert.
2022. márc. 10. 23:37
 4/17 anonim ***** válasza:
5%

Nem, őt "demokratikusan választották meg." Nagy különbség.

Ez a faszi 2017-ben kezdett el ukránul tanulni, mert előtte még ukránul sem beszélt.

Az USA pénzelte és gyártatta le azt a sorozatot, ahol Zelenszkij színészként az ukrán elnököt alakítja.Ment ez a sorozat, aztán egyszer elindult a választáson.

A sorozat miatt meg épp nem volt furcsa, hogy igazából is ő lett az elnök.

Amúgy már rég megkapta a Júdáspénzt az USA-tól.Amit most élesben csinál az is fizetett színészkedés.Neki teljesen mindegy, Ukrajnát leszarja, ő élni fog tovább gazdagon.

2022. márc. 11. 00:32
 5/17 anonim ***** válasza:
0%
#5: Ok, látom USA-fóbiás vagy, akkor mindegy.
2022. márc. 11. 00:41
 6/17 anonim ***** válasza:
38%
utolsó, minden szempontből. Ez nagyon gyenge volt!
2022. márc. 11. 02:27
 7/17 A kérdező kommentje:

2es, köszi a történelemleckét, de ez hogy jön ide? Ez nem válasz a kérdésemre.

Maximum annyiban, hogy rávilágít, hogy Oroszország megtehette volna ugyanezt, azaz ő puccsolja meg a nyugatbarát vezetőségeket ahelyettt, hogy háborúzni kezd.

Az Azovot meg értem, hogy kellemetlen banda, de mivel a háború miatt most sokkal több illetéktelen kézbe került fegyver kerüt, ezzel csak erősítette a hasonló szervezeteket.

Az a benyomásom, hogy Zelenszkij körül meg olyan fanatizmus kezd kialakulni, mint Orbán v Gyurcsány mellett/ellen:D

Egyébként az ő ukrajnai népszerűségét is a háború nyomta fel az egekbe, a háború előtt elég népszerűtlen politikus volt (kb 10% körül) a következő választásokat tuti elveszítette volna.

2022. márc. 11. 09:27
 8/17 anonim ***** válasza:
8%

#5 Nem vagyok usa fóbiás, csak veled ellentétben nem vagyok hülye.

Még a youtubeon is van kint kiszivárgott telefonbeszélgetés amerikai felektől, ahol azt beszélgetik ki legyen az új elnök Ukrajnában Janukovics után?

Furcsa is, hogy nem szedte még le a youtube.

A BBC archívumában is megtalálható volt, de érdekes, onnan kitörölték 1 hete.

Az egyik telefonbeszélgetésben résztvevő személy el is ismerte még akkor, hogy ez egy valós beszélgetés volt.

[link]

2022. márc. 11. 09:29
 9/17 A kérdező kommentje:
6os, ez még mindig nem a kérdésre válasz.
2022. márc. 11. 09:32
 10/17 anonim ***** válasza:

#7 Pedig elég sok köze van hozzá.

Oda akartam kilyukadni, hogy annektálni nem akarta Ukrajnát, így valószínűleg most sem.Az sem igaz, hogy a korábban USA által megpuccsolt elnököt senki nem támogatta az ukránok közül.Mint ahogy az sem, hogy Zelenszkijnek akkora a tàmogatottsága.Azért írtam, hogy annektálni nem valószínű még most sem, akarná Putyin Ukrajnát.De majd kiderül mihez tud kezdeni.

Az Azov pedig nem egy kellemetlen banda, hanem az USA, és a jelenlegi Ukrán kormány által is támogatott, felfegyverzett, náci terroristák.

2022. márc. 11. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!