Igaz az, hogy már elfogadják az EU-ban mindenhol a 2 keleti + 1 nyugati oltás kombinációt teljes értékűnek?
Figyelt kérdés
Ma találtam rá egy cikkre, ami vagy két héttel ezelőtt jelent meg, és arról szóo, hogy Újhelyi István értelmezést kért valamilyen EU-s szabályról, amiből az derült ki, hogy az érvényes digitális oltási igazolványhoz megfelel a két keleti + 1 nyugati oltás kombináció, és ezt így minden EU-s tagállamban el kell fogadni.
Ez tényleg így van? Azért kérdezem, mert akárhogy kerestem, a legtöbb nagy hírportál pl. nem hozta le ezt a hírt itthon.
Valaki esetleg a gyakorlatban tapasztalta már, hogy elfogadták ezt az oltási sort (úgy, hogy neg is nézték a digitális igazolványát)?
2022. márc. 10. 17:09
1/1 anonim válasza:
Franciában a két szputnyik plusz egy pfizert validra hozta, pedig a konzuli oldalon azt írták, hogy mivel a keleti vakcinát nem fogadják el, az egy pfizer meg nem elég, védetlennek számítok. Szerintem a rendszer nem tudja lekövetni hogy ki mit kapott, és ha van harmadik oltás, akkor automatikusan védettnek számítasz. Van applikáció, amit letölthetsz, és tudod ellenőrizni elfogadja-e a védettségid QR kódját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!