Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi van az orosz hadsereggel,...

Mi van az orosz hadsereggel, hogy ennyre inaktív? Tényleg győzhet Ukrajna?

Figyelt kérdés

Nekem a hírek alapján valahogy az a benyomásom, hogy sosem lendültek igazán támadásba, rakétáztak jó csomót meg tönkretették párezer család életét, de "igazi" összecsapás még nem volt. A Kijev felé azóta is tartó konvoj meg szépen áll. Légteret sem képesek uralni, mert a pilótáik állítólag alulképzettek komplexebb műveletekhez. A háborús Ukrajna térképen is kb. egy hete ugyanott vannak a piros foltok.

Mi történik? Ennyire rosszul tervezték meg a támadást, vagy az ukránok csinálnak valami nagyon jól?

2022. márc. 8. 10:54
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Előttem is írták már, de azért leírom én is. Kb egy hete indult meg a támadás. Még a rövidebb háborúk is hónapokig szoktak tartani, ha elhúzódik, akár évek is lehetnek belőle. Egyetlen hét után nem várható semmilyen komolyabb eredmény, azt senki sem gondolta hogy 4-5 nap alatt majd teljes Ukrajnát megszállják az oroszok...

Ráadásul az utóbbi napokban tárgyalást tárgyalás hátán tartanak, már a harmadik tűzszünetet kötik meg hogy evakuálhassanak, stb. Így nem lehet lendületes támadást végbevinni. Annyira szarul állnak az ukránok, hogy már néhány nap után tárgyalni akartak, nyilván az oroszok meghallgatták őket, megvárják hogy teljesítik-e a követeléseket, stb.

Majd pár hét múlva lesz érdemes megnézni hogy mondjuk 1 hónap alatt mennyit, hogyan haladtak előre, milyen állapotban van az ország. Én úgy tudom hogy eredetileg is 4 hetesre tervezték az offenzívát, persze ez nem 100%-os információ. Nyilván ebben a 4 hétben nem számoltak azzal, hogy 2 naponta lesz egy tárgyalás meg egy tűzszünet

2022. márc. 8. 11:51
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Bár nem sok közöm van a hadászathoz, de józan ésszel gondolkodom.Támadni mindig sokkal bonyolultabb, mint védekezni.Ha belegondolunk, ehhez kell egy komolyabb stratégia.Folytonos menetből nem lehet városokat elfoglalni, ki kell alakítani stratégiai pontokat.Ebben elég jók az oroszok, pont ezt teszik.
2022. márc. 8. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!