Barack Obama vagy George W. Bush?
Figyelt kérdés
Melyik politikust a szimpatikusabb ?2010. szept. 12. 19:04
11/16 anonim válasza:
Nekem egyik se nagyon szimpatikus... de ha muszáj választani, akkor inkább Obama. :D
13/16 anonim válasza:
En az USA-ban elek es nekem szemely szerint Bush jobb volt. Nagyon sok juttatast elvettek a mi retegunktol (nem segelyre gondolok persze) vagy inkabb ugy mondanam, hogy nott a koltsegunk. Szoval attol fugg, hogy ki melyik reteghez tartozik. A szegenyek jol jartak Obamaval, de a kozeposztaly es a kogazdagok szivnak. Szoval nem jobb, mert azert a kozeposztaly teszi ki a legnagyobb reszt (persze a kozeposztalyt megosztotta Obama, de most mar egyre tobben kezdenek pikkelni ra). Ez a "vegyuk el a gazdagoktol a penzt es adjuk a szegenyeknek" dolog tenyleg erosen hajaz a szocializmusra es en nagyon szomoru vagyok, hogy az USA ilyen iranyba fordult. Nem veszi eszre, hogy ezzel lesullyed a kozeposztaly es tobb lesz a szegeny. Elozoleg egy szelsojobbos volt az elnok, most meg egy szoci. Egyik sem idealis. Ez az orszag nem ilyen felfogasokra lett kitalalva. Obama nem jo elnok. Igaz, tul sokat vartak tole, a nagy valtozast o jelkepezte es nem lehet mindenkinek kedvezni, de szinte semmit sem sikerult megvalositania mindebbol, pedig azert mar lett volna valamennyi ideje es akkor nem kellett volna megigerni, de az elnoki posztert mindent beigert, ahogy masok is. Olyan dolgokon munkalkodik, ami nem az amerikai polgarok erdeket szolgalja, max. a legalso reteget meg az illegalisoket es en ugy gondolom, hogyha valaki amerikai elnok, elsosorban az amerikai emberek erdeket kellene figyelembe vennie es utana a tobbieket. Legalabb Bush ezt tette legnagyobb reszt es az emberek ugy ereztek, hogy az elnok valamibe nezi oket, nem pedig illegalisakat tesz elore (akiket manapsag mar csak nem dokumentalt bevandorlokkent szabad emlegetni - ennyit errol). Osszessegeben, mindezek ellenere, meg igy is jobban jartunk, mint McCainnel, szoval Obama olyan levesbe valo, langyos elnok es nem varhato semmi komoly valtozas az elnoksege alatt, de legalabb nem tamad meg orszagokat ok nelkul. Amugy most nyaron erte el a munkanelkuliseg rata a csucsot, szoval meg nem latszik a valtozas, persze ez nem csak rajta mulik, de nem biztos, hogy jo modszerekhez nyult es a bail-out nem hozta meg a vart eredmenyt hosszutavon sem.
14/16 anonim válasza:
Egyebkent engem Obama Orban Viktorra emlekeztet, mert mindketto erosen populista. Megy az igergetes, a tomegek szeditese, aztan nincs eredmeny. Busht nem erdekelte, hogy az emberek nem neztek jo szemmel, amit csinalt, o ugy fogta fel, hogy nem azert ult ott, hogy jopofizzon, Obama meg nem mer olyat lepni, ami megosztja az embereket, hogy nehogy elveszitse a szavazoit.
15/16 anonim válasza:
Obama. Nekem tetszik az egészségügyi reformja. Persze van sok terület ahol nem mer elég erélyesen fellépni, mert fél, hogy túl sok bizonytalan szavazót veszít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!