Ukrajnában azon a részen amit elfoglaltak az oroszok, a helyi rendőrséggel mi történik? Lefegyverzik őket?
NYOMATÉKKAL KÉRNÉM, A POLITIKÁT HAGYJUK, én most csak azt szeretném megkérdezni, hogy az elfoglalt területeken mi történik a helyi rendőrséggel? 1 ugye fegyveres szerv.. 2, viszont az én józan logikám szerint a helyiek (legyen nagyváros falu stb..) gondolom bennük látják a biztonságot meg ilyenek, szóval, maradhatnak rendet őrizni és valamelyest nyugalmat tartani, vagy , ennyi volt alapon lefegyverzik őket is az oroszok, és az orosz katonák próbálnak rendet tartani?
köszi.
A rendőrség nem katonaság, úgyhogy nem fegyverzik le, csak ha ellenálnak.
Ahol nincs rendőrség, ukrajknában békeidőben is van ilyen hely, ott meg a helyi maffiózók tartanak "rendet" mint eddig. Illetve ahol semmi nem maradt mert pl ellenálltak ott az a katonák, mint minden háborúban eddig volt.
Nem vagyok a téma szakértője, de szerintem ilyenkor a rendőrök egy jó része átalakul katonává. Elvileg katonaviselt, fegyelmezett, fegyverhez értő emberek, ilyeneket nem nélkülözhet a hadsereg, mikor még a civileknek is fegyvert osztogatnak. A támadó fél biztosan nem hagyna fegyveres rendőrt maga mögött, ha ott maradna minimum lefegyverzik, max a nem halálos eszközöket nála hagyják.
A szokásos rendőri munka gondolom nagyrészt megszűnik a harcok idejére, a rendfenntartás maradékát a hadsereg látja el, azon belül is a rendőrebb egységek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!