Mikor ér (már) oda az a 64km-es orosz konvoj?
Igen, az EU gazdasága most nem áll készen egy háborúra. Megjegyzem, szerintem fegyveresen sem állunk készen, haditermelésre átállni nem 2 nap és nem is pár forint.
A másik tényező szerintem az, hogy a civil lakosság is nagyon háborúellenes. Anno az első vh. idején boldogan, éljenezve mentek a frontra (sajnos régen volt Európában háború, elfelejtették, hogy mi vár rájuk. Na meg a korszellem is más volt, mások voltak az értékek)
#21.A háborús morál akkor sem volt túl jó.
Tartott napokig az öröm és boldogság, amikor minden front átment állóháborúba akkor már egyik VH-ban sem voltak túl motiváltak.
Most is ugyan ez történik.
Szerintem most az EU retteg a háborútól már a kezdetektől fogva. Az ukrán népnél lehet, hogy volt (illetve van is) kezdeti motiváció, de amint nő a halottak és elesett városok száma, úgy fog a remény és a lelkesedés is alább hagyni. Ekkor fog eljönni talán a tárgyalások ideje.
Zelenszkij sem érzi szerintem az események súlyát még, élvezi a hős szerepét. Persze dicséretes, hogy a fronton van és nem menekült el, de ez is csak a propaganda része. Szerencsére eddig kevés a halálos civil áldozat (de persze minden egyes emberért kár), de ez nem fog így maradni…
"amint nő a halottak és elesett városok száma, úgy fog a remény és a lelkesedés is alább hagyni"
Ez nem igaz, ez a nemzedék aki most háborúzik ebben nőtt fel.
Már több mint 10 éve ezt csinálják, ezért sem biztos hogy az oroszok részéről jó ötlet volt így megtámadni, egy elég nacionalista és háborús nemzetet.
Akkor kezdhetnének el tárgyalni ha Kijev-t teljesen földig bombáznák, megölnék a vezetőség tagjait stb. De egyelőre még önmaguknak a legnagyobb ellenségei... Lehet eljön az az idő, de beletelhet hónapokba és addigra már Oroszország és ki lesz véreztetve(és USA könnyen beleviheti a kegyelemdöfést).
Zelenszkij meg teszi amit tud, most nem adhatja fel csak úgy Ukrajnát ha már ennyi ideje harcoltak a függetlenségért, szóval valamilyen szinten megérthető mindkét oldalról, de nyilván az érmének két oldala van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!