Az ukránok mit nyerhetnek az ellenállással?
Mit nyerhetnek ha feladják a harcot?
- közvetlen orosz elnyomást a föderáció részeként
- vagy egy saját Lukasenkát.
Ezeknél minden jobb.
Elsősorban az USA érdeke volt
Az elhúzódó háború megint destabilizálja Európát, gátat vet a formálódó eurázsiai gazdasági szövetségnek, és ezzel együtt utat nyit a saját termékei számára a piacon.
Putyinnak nem így kellett volna rendezni az Ukrán kérdést. Szakértőket is meglepte ez a lépése.
Amúgy Ukrajna csődben van és legalább lesz mire ráfogni a végzetes bajokat
"Az egykori KGST országok példájából kiindulva, szerintem számottevő változásra, életszínvonal emelkedésre nem számíthatnak."
Fehéroroszország példáján meg azt láthatjuk, hogy "KGST-ben maradni" még nagyobb szívás.
6#
Ez csupán a térképen való elhelyezkedés függvénye. Megszabadultunk a szovjetektől, az általános életszínvonal pedig megrekedt ugyanazon a szinten. Kollaboráns technokrata réteg kiárusította az országot és az európai centrum országok cselédjei lettünk a szabadság illúziójával.
"Ez csupán a térképen való elhelyezkedés függvénye."
F*szság. Lengyelország, Észtország, Lettország és még sokan másoknak sem volt földrajzilag sokkal jobb helyzetük. Ez az államvezetésen volt 89-ben, a gazdasági helyzet pedig szintén 89-től.
"Megszabadultunk a szovjetektől, az általános életszínvonal pedig megrekedt ugyanazon a szinten."
Hülyeséget nem kéne összehordani. Vagy szerinted most nincs életszínvonalbeli különbség Belarusz és Magyarország között?
"Hülyeséget nem kéne összehordani. Vagy szerinted most nincs életszínvonalbeli különbség Belarusz és Magyarország között?"
Úgy érzem nem ment át amit írtam. Nincsenek információim, de véleményem szerint az egykori keleti blokkon belül, Magyarország és a fehérorosz régió közti életszínvonalbeli különbség akkora lehetett, mint manapság.
"Úgy érzem nem ment át amit írtam. Nincsenek információim, de véleményem szerint az egykori keleti blokkon belül, Magyarország és a fehérorosz régió közti életszínvonalbeli különbség akkora lehetett, mint manapság."
Nem értek egyet ezzel, de most a vita kedvéért induljunk ki ebből. Nálunk még mindig ott vannak olyan plusz értékek, mint szólásszabadság, szabad mozgás joga, EU, NATO, előrehaladási lehetőségek stb. Szerintem ezeket nem vetted bele a "jólét" fogalmába. Szerintem én boldogabb vagyok/lennék idehaza 1000 Ft-tal, mint Fehéroroszországban 1000 Ft-tal (vagy azzal egyenértékű rubellel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!