Kinek van nagyobb hatalma, Bidennek vagy Putyinnak?
Figyelt kérdés
Figyelembe véve azt is, hogy ha akara valamit, akkor mikehz, és ahhoz kiktől kell engedélyt kérnie.2022. febr. 22. 19:53
A kérdező szavazást indított:
Bidennek
Putyinnak
17 szavazat
1/7 anonim válasza:
Hasonló, mindketten elnöki rendszerben vezetik az országot.
Biden azért lehet nehezebb helyzetben, mert az USA-ban a bíróságok függetlensége nagyobb és adott esetben még az elnök rendeletét is felfüggesztik, másrészt pedig nagyobb az esélye az elnök későbbi elszámoltatásának. Oroszországban gyengébben az ilyen jogállami fékek, ellensúlyok.
2/7 anonim válasza:
Putyinnak. Vannak dolgok amiket az alkotmányuk csak a Duma hozzá járulásával tehet meg viszont vétó joga van mindenhez ha akar alkotmányt módosít hogy ne keljen.
Az amerikai elnök hatalmát az utóbbi évtizedekben rendesen megnyesték úgy ott lényegében a kongresszusnak jócskán nagyobb a hatalma
3/7 anonim válasza:
20:00: akkor hadd ne kezdjem jellemezni, hogy szerintem te milyen dologra hasonlíthatsz.
4/7 anonim válasza:
#5 értem én hogy usa fan vagy de egy olyan emberen mit tudsz tisztelni aki azt sem tudja hol van, elmegy rómába a pápához és beszarik, nemzetközi klíma csúcson meg galambokat ereget hangosan
5/7 A kérdező kommentje:
Érdekes dolgok történnek itt a gyakorikérdéseken. Megváltozott a kérdésem szövegezése.
2022. febr. 23. 10:11
6/7 MDaniel98 válasza:
Bidené a nagyobb és gazdagabb ország, ezért neki.
7/7 anonim válasza:
10:11: ó te szegény, valaki nem értékelte az óvodában is kínos színvonalad?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!