Oroszország, Kína, Észak-Korea és a Közel-Kelet nélkül jobb lenne a világ. Egyetértesz?
Buta kérdező!
Elég megnézni hány amerikai katona van külföldön és hány orosz. Amerikai támaszpontok egész európában vannak, németeknél, románoknál, hollandoknál... Ez csak az EU. Oroszországnak hol van ilyenje? Az alaszkai partoknál 1. Na most akkor ki is az agresszív?
Az oroszok senkit se piszkálnak aki békén hagyja őket. Amerika ezzel szemben 9.11-re hivatkozva lerohanta irakot az olajért és ezalatt virágzott a fegyver iparjuk. A vietnámi háborúról ne is beszéljünk, mennyi pénzt hozott nekik. Bár végül arcvesztés lett a vége. Ezek a fegyveripari vállalatok pont úgy működnek mint itthon mészáros cégei, csak ők nem fegyverrel kereskednek, hanem rossz minőségű épületekkel.
Kínának olyan gazdasága van ami az egész világot ellátja egy csomó mindennel, cserébe nem itthon kell szennyezni a környezetet. Észak korea az más kérdés arról nem is akarok beszélni. Amerikát kéne megszüntetni egy az egyben. Csak destabilizálják azokat az országokat ahol szerintük nincs demokrácia, a saját mércéikkel mérve.
Hogy jönnek ide az Oroszok ?
Én azért kérdeztem a kérdésemet, mert a kérdező elkezdte a demokrácia meg boldogság dumát nyomni. Nekem is "tetszett" az Iraki háború eleinte. Aztán összejöttek a következmények. Szaddám tartotta féken a nálánál sokkalta rosszabb világot. Az Al-Kaidával / Iszlám Állammal nem bír az egész világ, de Szaddám igen. A pokolhoz vezetett az út. Van aki ezt belátja, addig más meg továbbra is szemellenzősen "America the Beautiful" propagandát tolja.
"Atveszi a hatalmat? A keleti propaganda mar 50 eve ezzel a szoveggel jon, de az Usa meg mindig messze fejlettebb. :)"
Az a baj hogy az ember olyan dolgokról is véleményt formál amiről semmiféle tapasztalata nincs csak a médiában bemutatott dolgokból tájékozódik mivel annyira megszokta ezt hogy megsem kérdőjelezi annak hitelességét.
Ezt hívják agymosottságnak.
Például az USA úgy van bemutatva mint valami álomország hát utazásaim során talán pont az az ország volt a legnagyobb pofon számomra. Kaliforniában voltam hát életemben még olyat nem láttam hogy havi 5-6 ezer dolláros keresettel valaki nem tud albérletet sem fizetni és az utcán él, betegbiztosítója nincs mert ebből a pénzből arra sem futja neki de el van hízva mert a hamburger kólával az csak 1-2 dollár. Nincs még egy olyan ország a világon ahol ha van is 100 ezer dollárod egy kocsira nem veheted meg mert nincs hitelminősítésed. És ez a világ legfejlettebb országa.
Keleten nem jártam de bsszus Romániáról is úgy hírlik hogy egy putri hát én nem egy putriban jártam mikor ott voltam pár éve. És van egy sanda gyanúm hogy Oroszország sem olyan mint amilyennek leírja a mainstream média.
De ez ugyan az mint ami itthon megy, az ellenzéki média szerint maga a pokol, a kormány média szerint meg kánaán az egész ország. Most egy külföldi hogy mit gondol róla az nagyban befolyásolja honnan tájékozódik. De ha eljön az országba azt fogja tapasztalni hogy egyiknek sem volt igaza. Az igazság valahol a kettő között van
Azért romániával óvatosan példálózz. Nagyon nem mindegy, hogy melyik részen voltál. Az igazi románia egy putri és kész. Ellenben az északi része, ami Magyarországhoz tartozott az rendezett. Az az emberfaj amelyik ott él, aki magyar, annak van igénye a rendre. Nem véletlenül f*ssák össze magukat nap mint nap a románok, hogy egyszer elvesztik azt a részt. Az minden jó ami az országukban van, trianonnal kapták. De sok ott élő román szerint is jobb lenne függetlenedni. És itt nem a revízióról van szó, hanem autonómiáról.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!