Felkelhetetle kérdése:
Az ukrán konfliktusban ti Oroszországgal vagy a NATO-val szimpatizáltok? (szavazás)
Figyelt kérdés
Szerintetek Oroszország vagy a NATO, szítja a konfliktust?2022. febr. 3. 20:39
21/32 anonim válasza:
Szerintem a NATO szítja a konfliktust. Oroszország vissza szeretné szerezni egykori területét, mely nagyrészt általuk lakott. A NATO pedig, főleg Amerikára gondolok, pumpálja a fegyvereket Ukrajnába. Ha NATO tag lenne, megérteném még. De ha Oroszország Mexikóba szervezné a hadseregét, mit szólna az USA? Texas Mexikóé volt, szimpla revízió. Mellesleg az Ukrajnába pakolt Amerikai tőke, és katonaság egyértelműen taktikai terület nyerésről szól, én sem örülnék ha az ajtómnál tanyázna valami kétes banda.
22/32 anonim válasza:
Ráadásul Ukrajna meg is szegett valami egyezséget, amit a Szovjetúnió szétesésekor írtak. És az is valami, hogy 1991-ig így nem is létezett.
24/32 anonim válasza:
Egy kicsit, Oroszországgal szimpatizálok.
25/32 anonim válasza:
Senkivel sem szimpatizálok, de ha oldalt kell mindenképpen valamiért foglalni és nem maradhatok semleges, akkor NATO inkább.
28/32 anonim válasza:
23-as vagyok:
Tavaly ilyenkor még egyértelműen az orosz érvekkel tudtam jobban azonosulni, de azóta Oroszország eljátszotta a hitele nagy részét nálam, az orosz imperialista düh kimutatta a foga fehérjét. A donbaszi oroszok szempontjai iránt minden esetre továbbra is érzékeny vagyok, de időközben az ukránok szempontjai iránti szimpátiám is megerősödött. Tehát ma olyan 2/3 részben az ukranokkal, 1/3 részben az oroszokkal szimpatizálok.
Ui. A szavazás funkciót nem ismered??
29/32 Jeffrey Spender válasza:
Miben nyilvánul meg az orosz imperializmus ?
30/32 anonim válasza:
Pl. abban, hogy elvárja, hogy a vele szomszédos szuverén országok annak fényében döntsenek gazdasági integrációról (EU-társulás), védelmi integrációról (NATO), védelmi stratégiáról (fegyverkezés) hogy az az orosz “jogos biztonsági igényekkel”, birodalmi elképzelésekkel összhangban van-e vagy sem. Ha pedig nincs, akkor Oroszország kész a szuverenitást eltaposni (legalábbis azt megpróbálni). Mert úgy gondolja, hogy őt, méretbeli és történelmi okoknál fogva megilletik olyan igények is, amelyek más mezei nemzetet nem illetnek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!