Amerikában valóban nincsen szociális háló ?
Ha nyugdíjra gondolsz, akkor az van.
Ha egészségbiztosításra, akkor az is van, csak nem állami hanem mint arrafelé a legtöbb dolog, magán.
Nálunk kafetériába szép kártyát, kapsz, ott meg pl egészségbiztosítást. Magasabb beosztás mellé jobb biztosítást.
Ez egy kicsit olyan mint amikor az angolszász és a kontinentális jogrendszert hasonlítjuk össze.
Németországban
Április óta kínoz az isiász. Gyakorlatilag nincs orvosi ellátás.
Háziorvos elküld ortopédushoz. 3 hónap várakozási idő. Csináltass MR-t 2 hét alatt megvan. Ortopédus 3 hónap múlva tud fogadni ad egy injekciót ami semmit sem ér. Vissza 3 hónap múlva tud fogadni inkább elmentem másikhoz. Újabb MR most várom hogy jövő hónapban fogadjon.
Urológushoz, neurológushoz fél év a várakozási idő. Tapasztalat szerint az ember vagy meggyógyul magától vagy megd--eglik. Beszedik a pénzt fizetés 10%-a tőled 10% a munkáltatótól és ezért kapsz egy nagy jelképes lóf---aszt amit szopogathatsz. Azt nem tudom mi van Ámerikában de Németországban fax van nem egészségügy. Proktológus volt hogy felírt 100 euróért valamit, azt már nem hajlandó a biztosító fizetni. Optikus kiröhögött, amikor megkérdeztem mennyit fizet a biztosító a szemüvegből. Mindezt nekem közel évi 10.000 euróért nyújtják.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!