Mennyire tartjátok reálisnak, hogy Bosznia-Hercegovina széthulljon a közeljövőben?
Fel lehetne osztani, úgy hogy a nyugati horvát részt csatolják Horvátországhoz
Cserébe viszont Horvátország lemond a Dubrovnyikról és a délre eső tengerpartról. Viszont megszűnne az északabbra lévő bosnyák tengeri kijárat.
Az észak-keleti részt Szerbiához csatolnák a maradék pedig lenne Bosznia
Jelenleg nem valószínű.
Nehéz lenne felosztani.
Hiába nézzük az adatokat hogy ez a rész bosnyák, a másik meg szerb és fel lehetne osztani.
De nem így van, hisz a bosnyák részen rekedne mondjuk 10%nyi szerb és fordítva.
Külföldnek érdeke hogy a háborúzás és népirtás után, nyugodt legyen a viszony a balkánon.
Egyébként #4-es!
Horvátország mondjon le Dubrovnikról?
Az ottani lakosság 96%nak horvát az anyanyelve. Kb 5%nyi a kisebbség ott
#6 Cserébe többször akkora horvát területeket kap Dubrovnik helyett.
Persze nyilván nem fog lemondani, mert a boszniai rész nem tengerpart
De hát valamit valamiért és mindenkinek kéne engedni...
Értem én a gondolatmenetedet, de ilyen nincs.
Ha felosztanák Boszniát akkor az volna a cél hogy ne 3 nemzet osztozzon 1 országon.
Ebbe nem férne bele hogy Horvátország lemondjon egy olyan városról ahol 96%nyi horvát él.
Értem én hogy Bosznia kis kijáratát a tengerre el lehetne cserélni, de ez felesleges. Ez inkább csak formalitás, természeti adottság. Nem minden a tengerpart.
Neum, BiH egyetlen tengerparti települése gyakorlatilag elhanyagolható kereskedelemmel, bevétellel bír, ergo az ország a gyakorlatban tengerpart nélküli.
Amúgy előbb lesz ebből EU-tagság, mint osztogatás.
Hát valami történni fog annyi biztos, hisz BH nem életképes állam, ezt mindenki belátja...
9-es
Ha az EU ilyen ,,országokat" venne fel, akkor kb az EU heteken belül megsemmisülne, ne vicceljünk már... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!