Miért fontosabb a világ kormányainak a covidosokat megmenteni (2,5 millió halott/év), mint pl. az éhezők életét megmenteni (9 millió halott/év)?
11-es, nem azért szülnek sok gyereket, mert arra gondolnak, hogyha meg is hal belőle pár, akkor is marad. Hanem azért szülnek olyan sok gyereket, mert ostobák! A legtöbb ilyen helyen azt sem tudják mitől lesz a gyerek, a védekezést meg hírből sem ismerik.
Bizonyított tény, hogy minél magasabb az életszínvonal, annál kevesebb gyerek születik.
"ne erőlködj, nem megy neked."
8-as, imádom a vitastílusod. Nem kell egyetérteni, de azért nem kéne ilyen mélyre süllyedni. Én kicsit sem erőlködtem, vettem a tényeket. Nézd meg Afrika iparát, rá fogsz jönni. Persze, van ahol polgárháború van, nem is állítottam, hogy nem. De továbbra sem az a probléma, hogy nem jön meg az ellátmány a Télapótól, mert a katonák nem engedik.
Egyébként meg sehol nem említettem a közmunkát. Szövegértés megy neked? Én is multinál dolgozom, és képzeld, nem közmunkásként.
Gondolom a te frusztrációd az okozza, hogy neked csak az maradt, és most itt próbálsz elméleteket gyártani.
Ha olyan egyszerű lenne, hogy osszunk ételt az éhezőknek, akkor már megoldották volna. De tudod, ők holnap is éhesek lesznek, nem csak ma.
❗️#10.❗️ "A-ból b-pontba elég sok élelmiszert lehet(ne) eljuttatni,"
❌ Azé, hogy még jobban szaporodjanak ?
✅ Annak meg mi értelme ?
✅ ÁRULD már el ?
✅ Miért jó ha 210 MILLIÓ hasztalan emberből szaporítunk további 710 MILLIÓ hasztalan embert ?
❌ Ami még több ételt követelne !
❌ MÉG MINDIG nem mondtad el, hogy miért jó ha oda megyünk és ETETJÜK, SZAPORÍTJUK ŐKET !
❌ És miért nem látod problémának azt, hogy OLYAN helyen szaporodnak SZÁZASÁVAL, ahol semmi nem terem ?!
❗️ #11.❗️ fordítva ülsz a lovon ❗️
❎ 40 év alatt : 70 MILLIÓRÓL 210 MILLIÓRA nőt NIGÉRIA lakossága.
❎ TÖMVE vannak a gettókban !
❌ A LOGIKÁD (no comment): "Éheznek, emiatt szülnek" ...
❌ "Az ilyen helyeken nem azért van éhezés, mert sok gyereket szülnek, hanem azért szülnek sok gyereket mert éhezés van"
✅Most már látom, hogy miért nem lehet meggyőzni téged ész érvekkel !
13! Figyelj, ha egyszer valaki totális hozzá nem értésről tanúskodik, annak mit írjak? Hogy "ez az milyen igaz" -nyilván nem fogom. Amúgy vicces, hogy te jössz a szövegértéssel, amikor egy hasonlatot se értesz meg amit a közmunkáról írtam.
Akkor fussunk neki újra!
Ma Afrikában többen élnek mint valaha és kevesebben éheznek, mint valaha, ez tény? Igen az. Akkor itt máris bukik az az állításod, hogy esélyük sincs semmire. De van. leve már józan paraszti ésszel be lehetne látni, hogy a népesség növekedése mire is utal?
Hát arra, hogy több embert tud a kontinens eltartani, miközben csökken az éhezés! ott ahol van éhezés azért van, mert valami, mint írtam pl. polgárháború vagy valamelyik diktátor éppen aktuális ökörsége megbontja az ottani rendet, infrastruktúrát.
"Ha meg hirtelen lennének gyárak, ahova mehetnének dolgozni, hát nem mennének, mert ebben nőttek fel, ezt szokták meg, hogy nem kell csinálni semmit, aztán vagy kapnak segélyt, vagy éhen döglenek, de dolgozni azt nem fognak."
Akkor közmunka téma újra!
2011 után mikor behozták Magyarországra a közmunkát tömegesen, akkor ez volt az egyik indok, hogy azért van rá szükség mert vannak olyanok, akiket "meg kell tanítani dolgozni" -ez akkor is hülyeség volt, meg most is az, és arra mondom, hogy nevetséges, hogy te ezt az "okosságot" áttolod egy egész kontinensre. Most hagy ne magyarázzam el, hogy még Magyarországon is miért volt ez hülyeség.
Mellesleg az külön tetszik, hogy úgy képzeled el az afrikai országokat, hogy az emberek ülnek és nem csinálnak senkit, akiket meg kellene tanítani dolgozni. Gondolom akkor az ottani bányák maguktól termelnek, az ottani folyók magukat halásszák stb.
Azért, mert a koronavírus elleni harchoz "csak" pénz kell, az éhezés ellen meg nem elég a gazdasági erőfeszítés, ahhoz emberéleteket kell áldozni. És a fejlett országoknak nincs motivációja, hogy odaküldjük a fiainkat meghalni, ráadásul a jelenlegi nemzetközi joggal, világrenddel szembe megy, hogy odamegyünk egy területre és "rendet csinálunk". Ráadásul semmi nem garantálja, hogy nem lesz egy végtelen történet - a "demokráciaexport" vagy akár "felvilágosult abszolutizmus-export" nem feltétlenül stabil.
Ha simán odaküldesz valahová gabonát, akkor vagy nem jut el oda, mert korrupció, vagy eljut, de hamarosan kétszer annyian fognak éhezni, mert szaporodnak ész nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!