India miért ennyire koszos?
Indiában még a legfejlettebb nagyvárosok is úgy néznek ki mint egy nyomornegyed. Koszos és poros utcák, lelakott épületek, szemétdombok, emberi ürülékek mindenhol. Még a szegényebb Afrikai országok is szebben néznek ki mint India.
Pedig India azt állítja hogy 10-20 éven belül gazdasági szuperhatalom lesz és megelőzi Kínát és Amerikát.
Erre mondjuk nem látok sok esélyt, mivel a statisztikák szerint Kínában egy átlagos ember 10-szer annyit keres mint egy Indiai ember Indiában, egy átlagos Amerikainak viszont 50-szer több a havi bevétele mint egy Indiainak Indiában.
Az egész országnak szinte semmi modern infrastruktúrája sincs. Így hogy tudnak szuperhatalommá válni 10-20 éven belül?
#2,
Mondjuk Kínában is nagy a népsűrűség, mikor Shanghaj-ban voltam a járvány előtt, ott még a legforgalmasabb utcákon sem láttam egyetlen eldobott hulladékot sem. Szerintem az Indiai emberek mentalításával van a gond, leginkább emiatt vannak ennyire lemaradva.
3
Kína is egy szeméthalom. A turistaközpontokat kivakarták a gedvából de a többi része elég hányás.
Mert a társadalmi rendszere egy olyan ocsmány kasztrendszeren alapul, aminek lényege, hogy konzerválja azt, hogy vagyon harmada a leggazdagabb 1%-é, 3/4-e a felső 10%-é maradjon.
A lakosság fele rettenetesen szegény, kaszthoz tartozásuk már eleve meghatározza azt, hogy hiába is akarnának keményen tanulni, hajtani szakmában/vállalkozásban, bizonyos kapuk előttük már származásuk miatt zárva vannak (pl. tehetséges gyerek előtt jobb iskola, így értelmiségi pálya, szorgalmas kisiparos előtt is vállalkozása fejlődése).
A lakosság 15%-a meg teljesen kitaszított (dalit), akiket boldogulásának megakadályozása érdekében még a többi szegény is megtesz mindent. /Persze emiatt meg ők is úgy viselkednek, hogy minden ok meg van arra, hogy utálják őket. Csikicsuki./
A dalitok legdicsőségesebb időszaka az volt, amikor a Brit Kelet-indiai Társaság szolgálatában 19. századi csatákban párszáz fős századaik indiai maharadzsák párezres seregeit szétszórták (párszáz halott után szétfutottak). Az 1818-as Bhima Koregaon csatában meg egy zászlóaljuk (kb. 800 fő) szórta szét a Maratha Konföderáció (szinte egész szubkontinens) 30 ezres hadseregét (kb. félezer halott).
A fejlett városok nem koszosok.
1-2 ember jobban érzi magát ha leszólhat más országokat pl pfej kínaiak. De végülis mind1 mert a nyugat is egy fertő. Szétpukkanak az irigységtől, ezzel nyugtatják magukat
De attól még a magyar 100 év múlva se éri utol kínát.
Szánalmas
Eros Hotel New Delhi Nehru Place
Tessék csak valami random pont amire rákattoltam, de sok ilyen szép rendezett rész van, több mint egész magyarország.
A buta kérdező megint csak köpködni akart egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!