Szerintetek mennyire ciki, hogy Csád és Románia zászlaja megegyezik?
Szerintem a kérdező az ötlettelenségre és a koppintásra kérdezett.
Amúgy ha nekem meglenne a kellő hatalmam, én Budapest zászlajt azonnal piros-fehér zöld alapokra tenném, mert ez így tényleg ciki, mármint nekünk.
Ez nevetséges...
Akkor a zászlónkat is cseréljük le, mert a taljánok már felhasználták a pirosat, a fehéret és a zöldet?
Az egyik az, hogy a magyar zászló régebbi, mint a taljánoké. Az ugyanis 1848-ban keletkezett, míg az olaszoké csak 1857 körül. Szóval ha valakinek le kell cserélnie, azok ők.
A másik meg, hogy a románokkal ellentétben, a taljánok nem cikik.
„Az ugyanis 1848-ban keletkezett, míg az olaszoké csak 1857 körül.”
Már az 1700-as években is használatban volt a piros-fehér-zöld kombináció.
„Szóval ha valakinek le kell cserélnie, azok ők.”
Még mindig nem értem, miért kéne.
„A másik meg, hogy a románokkal ellentétben, a taljánok nem cikik.”
Mivel mindkettő ország zászlajához egyformán nincs semmi közünk ezért lényegtelen, hogy ki melyik nemzetet milyennek látja.
A szlovákok zászlajához (és címeréhez) több közünk van, de sem nekik sem nekünk nincs okunk rá hogy kínosnak érezzük ezt a helyzetet, ugyanis közel egy évezreden át megvoltunk egy országban.
Miért lenne az?
Az indonéz és a monacói zászló is megegyezik. Mindkettó piros-fehér vízszintes csíkozással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!