Szerintetek Grúzia, Örményország, Azerbajdzsán Európai vagy Ázsiai országok?
Figyelt kérdés
2021. dec. 16. 12:27
A kérdező szavazást indított:
Európa
Ázsia
27 szavazat
1/9 anonim válasza:
Grúzia és Örményország teljes mértékben. Azerbajdzsán már muszlim, és erősen keresztényellenes, továbbá jóval diktatórikusabb, de ők is Európainak szeretik mondani magukat.
2/9 molnarmarcell21 válasza:
Ezek a felosztások önkényesek, szóval nincs sok értelmük.
Az UNESCO pl. kulturálisan Európához és Észak-Amerikához sorolja, az ENSZ statisztikai besorolása szerint pedig nyugat-ázsiaiak.
3/9 anonim válasza:
Azerbajdzsán Ázsia, kb. törökök.
Földrajzilag az Urál a határ, de nem ér le addig.
A vonalát tekintve inkább Ázsia, mind a három.
Viszont Grúzia és Örményország keresztény alapú a szerint inkább Európa.
Örményeket ismerek, Grúziában kirándultam, Azeriben meg melóztam fél évet.
Nagyon nincs közük egymáshoz.
4/9 MDaniel98 válasza:
Hát ez elég erősen a határon van már, necces, megítélés, és politikai hovatartozás kérdése is lehet az, hogy mit tekintünk még Európának, és mi az amit már nem.
5/9 anonim válasza:
Földrajzilag a legelfogadottabb besorolás alapján Grúzia és Azerbajdzsán nagy kis része Európa, többi Ázsia, Örményország teljesen Ázsia. Kulturálisan Grúzia és Örményország inkabb Európa.
6/9 anonim válasza:
Itt szerintem korrekt módon sorolják be őket földrajzi történelmi és kultúrális szempontból is.
7/9 anonim válasza:
Grúzia, Örményország kultúrálisan európai országok, Azerbajdzsán kultúrálisan ázsiai ország.
9/9 anonim válasza:
Földrajzilag mind a három Ázsia.
Kulturálisan Örményországot és Grúziát Európához szokás sorolni, Azerbajdzsán már inkább Ázsia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!