Komolyan kell-e venni Lukasenka fenyegetéseit a gáztranzit blokkolásával kapcsolatban vagy igazából nincs rá lehetősége?
Figyelt kérdés
Mert ugye az egész struktúra a Gazprom tulajdona és nem úgy tűnik hogy Putyin össze akarná rúgni a port németekkel és még bizonytalanabbá tenni a gázszállításokat. Másrészt viszont Lukasenka egy olyan kiöregedett diktátornak tűnik aki össze-vissza fenyegetőzik és minden kitelik tőle, akár az is hogy moszkvai jóváhagyás nélkül akciózik egyet, mert azt gondolhatja hogy az oroszoknak úgyis szükségük van rá.2021. nov. 12. 09:05
1/4 anonim válasza:
Én még azt is el tudom képzelni, hogy titokban összejátszik Putyinnal. Majd Luki elzárja a csapot, és az EU kénytelen engedni Nord Stream 2 ügyében. Az EU nagymester problémák generálásában, de kevésbé jó azok megoldásában.
2/4 anonim válasza:
Hát nem tudom de ha tegyük fel megetenné, hát nem hiszem hogy Putyin megsimogatná a fejét. Javítsatok ki de gondolom rengeteg pénz jön be Putyinnak a gázból
3/4 anonim válasza:
Annak idején Ukrajna is ezzel próbálkozott, ők a ruszkikat akarták zsarolni. Hosszútávon visszafelé sült el.
4/4 anonim válasza:
A lehetősége megvan Lukasenkának, hogy blokkolja a gázszállítást - és valószínűleg meg is fogja tenni. Ezzel hasznot termelne Putyinnak, aki most jó színben tündököl, hogy levitte a gázárakat. Viszont ez a lépés a kereslet felerősödésével az árakat is felverné.
A probléma: Ahogy az EU egyre többször szembesül azzal hogy mennyire kiszolgáltatottja az Oroszoknak, valószínűleg más megoldág felé fog nézni, s mivel pénze van rá, meg is fogja oldani. Ez 2 légy lenne egy csapásra. Függetlenednének a Ruszkiktól, mellesleg erősen tökönszúrnák, hisz azok legfőbb bevételi forrását redukálnák le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!