Erdélyben hogyan alakulhat a népesség szerkezeti eloszlása?
Földrajzilag egész nagy régió, kb mint Magyarország, mégsincsenek olyan nagy városai, amelyek európai mércével is jelentősek lennének. Tudom, Kolozsvárt szokták annak mondani, de azért még távol áll a milliótól és a város fekvése, infrastruktúrája nem is biztos, hogy lehetővé tenné ezt.
Egyáltalán mennyi jövője van még a vidéki kistelepüléseknek, ha mindenki a nagyvárosokba vagy külföldre költözik?
Nem tudom pontosan, hogy mit értesz népesség szerkezeti eloszlása alapján, sokféleképpen lehet csoportosítani.
Ami a nagy városokat illeti, milliós városai valóban nincsenek, feltehetően mert nem külön ország és nem is volt az. Kolozsvárból szerintem még lehet egy jelentősebb város, az utóbbi évtizedekben elég erőteljesen elkezdett növekedni és fejlődni.
A kisebb településeknek, hacsak nem következik be valamilyen váratlan fordulat, nem nagy jövőt jósolok, valóban nagyon nagy onnan az elvándorlás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!