Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mégis, milyen trianonos...

Progizo kérdése:

Mégis, milyen trianonos kijelentései vannak hazánknak, amik Iohannist zavarják?

Figyelt kérdés

A román államfő az aacheni díjátadón rendezett kerekasztalbeszélgetésen tette az alábbi kijelentést „egy szomszédra, amely időnként Európa-ellenes magatartást tanúsít és megkérdőjelezi a trianoni határokat”.

„Pontosan tudom, hogy a mi szomszédunkról van szó, és engem még jobban idegesítenek, mint önöket a Trianonról szóló kijelentéseik. Én vagyok az államfő, Erdélyből származom, mi népszavazáson döntöttünk, azaz mi, mint nép azt mondtuk, hogy Romániához szeretnénk tartozni, nem loptunk senkitől semmit, önrendelkezés volt, a mi jogunk az önrendelkezésre. Erdély így lett Románia része, akkor lett Kárpátalja is Ukrajna része és így tovább.”

Vegyük ezeket pontokban:

- 1918-ban Erdélyben nem volt népszavazás arról, hogy hova tartozzon Erdély. A december 1-i gyulafehérvári gyűlésen kb. 100 000 román vett részt, nagyrészük Havasalföldről jött át, és ezek közül százan szavaztak arról, hogy Erdély Romániához tartozzon. A magyarok is tartottak december 22-én népgyűlést, és ott pont azt követelték, hogy Erdély tartozzon Magyarországhoz. Megjegyzendő, hogy míg, Károlyi utasítására, a MÁV ingyen szállította a románokat Gyulafehérvárra, addig a december 22-én már Erdély legnagyobb részét hatalmába kerítő román hadsereg erőszakkal fordította vissza a Koloszvár felé tartó magyarokat, székelyeket. Ennek ellenére is 55 000 magyar, román és szász gyűlt össze Kolozsváron, azt követelve, hogy Erdély maradjon Magyarországé. Ha a megszálló hadsereg nem akadályozta volna meg a megszállt területein élők részvételét, akár több százezren is lehettek volna! Apponyi a párizsi tárgyalásokon hiába követelte, hogy Erdélyben és a többi elfoglalt magyar területeken népszavazás legyen, senki, köztük a románok sem, akartak erről hallani! Amikor pedig 1919 január 19-én a kolozsvári magyarok azért tűntettek, hogy legyen valódi népszavazás Erdély hovatartozásáról, a román hadsereg beléjük lövetett. Tehát nemhogy nem volt népszavazás, hanem épp a népszavazást kérőket mészárolta le a román hadsereg! Tehát mit hazudik ez a mocskos gazember?

- Kárpátalja Ukrajnához tartozik 1918 óta? Ez a legnagyobb blődség, amit ez a kretén mondhatott. Ukrajna 1990 után kapta meg a függetlenségét. Addig nem létezett, Kárpátalja pedig 1918-ban Csehszlovákiához került, 1938-ban visszakapta Magyarország, 1945-ben pedig a Szovjetúnióhoz csatolták. Ez az ember vagy hülye, vagy pedig másokat néz hülyének."

Szóval, ez a Iohannis miért ilyen ellenséges velünk? Ráragadt a románok magyarfóbiája?

2021. okt. 4. 09:35
 1/7 anonim ***** válasza:
88%
Ja, ő már egy román.
2021. okt. 4. 09:38
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan azért ilyen agresszívek mert tudják ők is hogy becstelenül szerezték meg Erdélyt, meg a dákó-római eredet is több sebből vérzik, ezen a fórumon éppen egy iráni emberke cáfolta szét források tömegével:

[link]

Azért kell az agresszió hogy a tények hiányát pótoljők valamivel.

2021. okt. 4. 09:58
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Tipik román. Hazudik, lopik, csalik. Nekük már a vérükben vannak ezek. Papíron szász, de még annak se jó, még a legrosszabb románnak sem.
2021. okt. 4. 10:01
 4/7 A kérdező kommentje:

Szomorú, hogy ilyenekkel vagyunk most, a 21. században az Európai Unióban.

De még szomorúbb, hogy nem nagyon hallani a magyar külügy tiltakozását és kiigazítását ezzel kapcsolatban.

Így viszont nem csoda, hogy szomszédaink magyarellenes hazugságaival van és lesz tele a világ.

2021. okt. 4. 10:20
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A román politika mindig akkor veszi elő a "magyar kártyát", mikor nyakig vannak a szarban és el akarják terelni a figyelmet. Függetlenül, hogy a magyarok éppen mit csináltak, mit mondtak stb.

Most rettenetes balhé van a román kormányban, parlamentben, plusz járvány berobbanása, tüntetések, lázongások, energiaárak elszállása stb. Na akkor gyorsan magyaroznak egyet, hogy a plebs nehogy az aktuális problémákra figyeljen.

2021. okt. 4. 11:23
 6/7 anonim ***** válasza:

Pedig a románok kipakolták a szászokat Erdélyből. Érdekes, hogy ezek után hogy védi őket Johannis . A neve eredetileg Johannis, de mikor született, a román hatóságok nem engedték igy irni, Iohannis-ra irták át. Magyarul erőszakos úton elvették a német családnevének a leirását és románositották, pedigg ötbbszáz évig Johannisnak irták a felmenői.

És még ezeknek a románokak puncsol.

2023. jan. 20. 11:40
 7/7 anonim ***** válasza:

A rendszerváltás után minden családtagja emigrált. Ezek után elképesztő, ahogy a románok fenekét nyalja.

Tőkés László kitüntetését is aljas módon visszavették.

A székely politikusokat komoly pénzbünetésekkel sújtották.

Rosszabb, mint egy echte román.

2023. jan. 20. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!