Miért vonta ki Biden úgy a katonákat Afganisztánból, hogy ott hagyták a felszerelést?
Évi 8-10 ezer tonna hernyó, amit eddig a cia égisze alatt adtak tovább az üzbég,tádzsik,pakisztán nagykereskedőknek, hogy utána megkezdje világhódító útját.
Ezt kérték 20 év után vissza a tálibok, ezek szerint sikerrel.
Több politikai újságíró írt már erről az összes nemzetközi újságokban.Lényegében ezzel uralják a globális piac 70-80 százalékát, amit mi kis emberek szinte felfogni sem tudunk, micsoda hatalom és pénz ez.
megpróbálták a tankok meg repülők nagyját használhatatlanná tenni, de úgyis csak idő kérdése, hogy újra bevethetővé tegyék őket
Aha, és megis hogy?
Szakember, alkatrész, üzemanyag nuku, talan lőszer sem nagy mennyisegben.
A szállítás rengeteg idő, pénz es ember munkaja. Logisztikai alakulatnal vagyok, tudom mennyi szervezes kell neki.
Annyi erovel gyártanak ujjat.
Ha az emberek felét hagyták volna ott azért, hogy a fegyvereket elhozhassák, akkor az lenne a baj.
Egyébként meg azért egy helikopterrel repülni és harcolni nem annyiból tart, hogy a helyi Mohammad Rambo beül és mindent szétlő. Komoly műszaki személyzet nélkül semeddig sem tudják használni.
Ahogyan egy szerintem sanszos, hogy ha egy drónt megpróbálnak reptetni, akkor arról "véletlenül" és "váratlanul" kiderül, hogy továbbra is Billy irányítja egy több ezer kilóméterre lévő "játékteremből".
Nyilván nem az volt a terv, hogy a Talibán mindenre ráteszi a mancsát, de mire kiderült, addigra az ország javát elfoglalták fegyverestől, mindenestől.
Meg azért szerintem viszonylag ritka az olyan hadsereg mint a miénk, ahol minden egyes tölténnyel el kell számolni még harci körülmények között is. (na jó, ez az utolsó nem biztos)
"egyszerűen nem eri meg hazavinni"
Ez tiszta, de mégis NEMZETBIZTONSÁGI ÉRDEK lenne hogy ne hagyjanak ott 85 milliárd dollárnyi felszerelést hogy aztán Moszkva és Peking tanulmányozhassa és replikálja az egészet.
Megéri vagy se, az ilyenért az egész vezérkar (és az elnök is) repülne egy valóban működő országban mert ez ha szándékos akkor hazaárulás.
Stuart Scheller alezredesnek (aki azóta felháborodásában kilépett és a katonai nyugdíjra se tart igényt) igaza van amikor elszámoltathatóságot követel sok más (többek között Afganisztánban elhunyt) katona nevében:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!