Kis méretű nukleáris töltet megoldaná a tálib problémát?
Egyre szörnyűbb és aggasztóbb hírek érkeznek Afganisztánból, miért nem zárják rövidre az egészet, például amikor a tálib kormány összeül? Az összes vezető egy helyen, nagyjából lefejeznék az egész talibánt ezzel. Japánt is percek alatt földre kényszerítették anno, azóta már sokkal fejlettebb a haditechnika, nem hiszem, hogy valami precíziós bombával ne lenne kivitelezhető.
Amíg a nyugati nagyhatalmak jó pofizni próbálnak, szépen emberek ezreit végzik ki, csak mert nők, csak mert szabadok akarnak lenni, csak mert más vallásúak.
Ah azért olyan drasztikus csapást nem kívánnék, bár sajnos úgy is megölnek mindenkit a tálibok, akik nem állnak közéjük terroristának.
Ma olvastam, hogy az Afganisztánban élő néhány ezer keresztény is már elkezdték kivégezni :(
Azt se értem, hogy miért nem nyújtanak katonai segítséget Pandzsir völgyben lévő ellenállóknak. Lehet két évtizede ellent tudtak állni a besülő ócska fegyverekkel támadó akkori táliboknak, de most elég jó nyugati fegyvereket zsákmányoltak.
mert senkinek sem érdeke rendet tenni ott.
a háború a haszonról szól.
nem pedig erkölcsi normák szerinti igazságtételről.
Nem.
Mert ha atommal támadná Amerika a tálibokat, a sok radikális terrorcsoport azonnal hadat üzenne Amerikának és következnének a csomó terrorcselekmények.
A legjobb megoldás magára hagyni Afganisztánt, omoljon majd össze magától.
"Ma olvastam, hogy az Afganisztánban élő néhány ezer keresztény is már elkezdték kivégezni :("
Majd a keresztényvédelmi államtitkár, vagy a lószerszámos külügyminiszter majd jól megmondja a táliboknak.
Ja nem.
Gerillaháborút nem lehet tömegpusztító és/vagy precíziós fegyverekkel megnyerni.
Ki lehetne pusztítani a lakosságot válogatás nélkül, de akkora állat még nem született a földön aki ezt merészelné.
Nem hiszem, hogy egy mini bombának országokon átívelő hatása lenne, korábban már olvastam róla cikket.
A tálibok már jó néhány éve hadat üzentek nem csak Amerikának, de az egész nyugati világnak. Sok minden nem változna, vezetők nélkül pedig sokkal korlátozottabban tudnának cselekedni.
Ha egymást ölnék a radikálisok, engem se zavarna, csak sajnos itt hamarosan ártatlanok tízezrei fognak meghalni.
Szerintem ebbe felesleges belekeverni a magyar politikát, láthatod, a külföldihez írtam ki a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!