Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Jó dolog támogatni az afgán...

Jó dolog támogatni az afgán tálib kormányt?

Figyelt kérdés

Az elemzésekben láttam, hogy komoly vélemények szerint ha nem kap Afganisztán segélyeket, akkor összeomlik a gazdaság, teljes káosz lesz, aminek társadalmi következményei is lesznek.

Abban az értelemben ez még jó is, hogy a tálib kormányzás ellehetetlenül és megfoszthatja őket a nép a hatalomtól.

Megértem, hogy nem a rendszernek küldik a segélyeket, hanem az embereknek, de azért mégis a tálib rendszert támogatja minden olyan segély, amit odaküldenek.

2021. szept. 3. 11:22
A kérdező szavazást indított:
Semmilyen támogatást nem szabad odaküldeni,inkább bojkottálni kell Afganisztánt.
A humanitárius segélyeket küldeni kell, más a rendszer és más az emberek támogatása.
Tárgyalni kell a tálibokkal és annak függvényében adni segélyeket, valamit - valamiért.
A migráció csökkentése érdekében mindent meg kell tenni, hogy helyben maradjanak, ezért adni kell, adni és adni.
14 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Aligha fog összeomlani a tálib rendszer attól, mert nem jön segély. Az ellenfeleik kaptak mérhetetlen mennyiségű segélyt meg fegyvert, és mégis a tálibok élték túl, az ellenfelük meg összeomlott.
2021. szept. 3. 11:32
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ennél összetettebb a dolog, mert a gazdaság eddig sem virult. Nem tudom, mi omolhat még ott össze. A heroin-kereskedelem? Mert az fontos szegmense az afgán gazdaságnak, annak ellenére, hogy éppenséggel illegális termék.

Egyébként segélyt még Észak-Koreának is adnak, pedig az ottani vezetés valóban eszelős módjára kínozza a saját népét évtizedek óta. Ehhez képest a tálibok a lakosság egy részének (szerintem nagy részének) a támogatását élvezik is, különben aligha tudták volna 10 nap alatt elfoglalni az országot.

Ráadásul, bár erről nem szoktak beszélni, de a segélyosztással van egy hátsó szándékuk is a nyugati országoknak. Az ilyen diktatúrákba nehéz ügynököt küldeni, és nehéz információkat szerezni az ottani viszonyokról. Ezért az ilyen segélyosztásban közreműködő európai és amerikai emberek tapasztalata a helyi viszonyokról bizony fontos a hírszerzésnek. Vagyis a szeretetszolgálatok helyszínen dolgozó munkatársai de facto ügynökök is, akiket majd kikérdez a CIA vagy a francia, brit stb. titkosszolgálat.

2021. szept. 3. 11:42
 3/6 A kérdező kommentje:

Ott sem mindenki a mákból él, van egy csomó városuk, ahol nem lehet kecskét legeltetni, zöldséget termelni, ugyanúgy élnek, mint mi itt Pesten, piacról vásárolnak, vagy az üzletekből, de ha mindenki kiveszi a pénzt a bankokból, akkor lőttek a valutájuknak, abban megbukik a pénzügyi rendszer, már most a határán vannak. Komoly éhínség várható sajnos, ha a bankrendszer befuccsol.

A segélyeket vivők természetesen elmondják, amit láttak, nem kell ehhez kémszolgálat, a világ legtermészetesebb dolga, hogy azonnal elmondják fűnek, fának - a médiának, mi van ott.

Egyébként afgánoktól is hallottam, hogy úgy kellene nekik a segély, mint egy falat kenyér, az Euronewson volt riportban, hogy külföldi segítség hiányában összeomolhat a gazdaság.

2021. szept. 3. 13:43
 4/6 anonim ***** válasza:
75%
Meg lehetne oldani a problémát egyetlen bombával is.
2021. szept. 3. 16:22
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem az a jó nekünk, ha nő az elégetetlenség Afganisztánban?

Szerintem semmi érdekünk ezt csökkenteni segélyekkel.

2021. szept. 11. 17:12
 6/6 anonim ***** válasza:

Afganisztán nem szállták meg a tálibok, az nem egy nép, vagy ország. A pastu nép jelentős részének vallási-idelógiai mozgalma a talibán.

Azért tűnt el a hadsereg, mert ők napi 8 órában voltak katonák, jó pénzzért, amúgy meg tálibok ők is.

Oroszország, Kazahsztán, Tadzsikisztán, Irán, Kína, -tehát az összes lényeges szereplő elviseli őket, és egyiknek sem érdeke, hogy Európát megkímélje egy jelentős bevábdorlástól.

2021. szept. 12. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!